Primăria Municipiului Ploieşti, în colaborare cu Direcţia Silvică Prahova, demarează proiectul ”Plantează un copac! Adoptă un copac!”
Municipalitatea îi invită pe ploieşteni să se alăture acestei iniţiative, prin intermediul căreia împreună să aducem un plus de verde în aspectul urban al localităţii noastre.
Soluţia cea mai eficientă pentru combaterea poluării atmosferice rămâne plantarea copacilor, a căror prezenţă, pe lângă o mai bună oxigenare a zonelor în care aceştia există, oferă şi o stare de bine şi relaxare pentru oameni. 
Astfel, prin plantarea mai multor arbori pe care să îi îngrijim şi să îi respectăm vom reuşi să schimbăm în bine mediul în care trăim şi să sporim gradul de confort urban pentru noi, toţi. 
Pentru început, în această toamnă, împreună cu voluntarii care se vor alătura acestei iniţiative, se vor planta mai mulţi frasini, în următoarele zone din municipiul Ploieşti: 
Zona Centru: Parc Obor 10 copaci;
 Zona Sud 10 copaci;
Zona Eminescu 10 copaci;
Bariera Bucureşti 10 copaci;
Bereasca 10 copaci;
 Sector Nord: Parc OZN 10 copaci;
 Sector Vest- Parcuri şi peluze 40 copaci.
Ploieştenii care se înscriu pentru a participa la această acţiune pot sugera şi alte locuri din oraş pentru plantarea copacilor. 
Propunerile vor fi aprobate după o analiză a specialiştilor silvicultori. 
Te aşteptăm să ne fii partener în acest proiect! ”Plantează un copac! Adoptă un copac!”
Îl adopţi, îl plantezi şi apoi ai grijă de el cel puţin doi ani! Plantează un copac, copacul tău!
Dă vestea mai departe şi hai sa fim eco- responsabili!
De asemenea, pentru a te înscrie în acest proiect şi pentru a primi permanent detalii despre acţiunile derulate de municipalitate pe această temă poţi accesa următorul link web: https://www.facebook.com/groups/1063674780837622 .