Primăria Municipiului Ploieşti a primit  vizita oficială a viceprimarului localităţii Lefkada din Grecia
Primăria Municipiului Ploieşti, reprezentată de domnul viceprimar Daniel Nicodim, a primit vineri, 24 septembrie a.c., vizita oficială a viceprimarului localităţii Lefkada din Grecia, domnul Ioannis Livitsanos, care a fost însoţit de către domnul Dragoş Zisopol, deputat în Parlamentul României din partea minorităţilor naţionale, reprezentant al Uniunii Elene din România. 
Vizita a avut loc, în contextul organizării, în  week-end, de către Uniunea Elenă din România şi Primăria Municipiului Ploieşti, în oraşul nostru, a evenimentului “Alfabetul Convieţuirii”,  un festival interetnic, ajuns la cea de-a VIII-a ediţie, care reuneşte, în acest an, un număr de 45 de ansambluri folclorice ale minorităţilor, peste 800 de artişti, care vor oferi publicului mai bine de 20 de ore de spectacole, eveniment prin intermediul căruia se doreşte promovarea tradiţiilor şi culturii minorităţilor din ţara noastră, sub semnul înţelegerii şi a bunei convieţuiri.
Cu această ocazie, reprezentanţii delegaţiei elene şi-au reiterat dorinţa de a întări şi continua parteneriatul cu Municipiul Ploieşti, prin intermediul relaţiilor culturale, sportive, precum şi în domeniul turistic. În acest context, reprezentanţii părţii elene şi-au exprimat intenţia de a colabora cu administraţia ploieşteană în vederea organizării, în oraşul nostru, anul viitor, în luna februarie, a unui eveniment inedit – Zilele Lefkadei la Ploieşti - .  
Astfel, viceprimarul oraşului Lefkada, domnul Ioannis Livitsanos, a invitat oficial reprezentanţii municipalităţii ploieştene să participe la un festival similar, care se va organiza anul viitor, în localitatea elenă. 
În semn de apreciere faţă de intenţiile părţii elene, viceprimarul municipiului Ploieşti, domnul Daniel Nicodim, a exprimat deschiderea municipiului nostru faţă de relaţiile derulate în cadrul acestui parteneriat şi l-a asigurat pe omologul său din Lefkada, domnul  Ioannis Livitsanos, că se vor depune toate eforturile necesare pentru punerea în practică a proiectelor care au fost dezbătute în cadrul reuniunii de astăzi. 
Reamintim că, municipiul nostru este înfrăţit cu localitatea Lefkada din Grecia, din anul 1998. Lefkada este un oraş cu o tradiţie culturală deosebită, care a dat multe personalităţii din domeniul literaturii, artei şi ştiinţelor, cum ar fi Arsitotelus Valaoritis şi Angelos Sikelianos.  Supranumită şi Insula Albă, Lefkada este recunoscută pentru  culturile sale de măslini şi viţă de vie, producţiile de miere şi sare, precum şi pentru broderiile de Karia.
 
Sursa:Primaria Mun. Ploiesti