Activitatea Poliţiei Locale Ploieşti în perioada 18-21 septembrie 2017

Poliţiştii locali au desfăşurat pe raza municipiului Ploieşti, în perioada 18-21 septembrie 2017, o serie de acţiuni în vederea asigurării unui climat de ordine şi linişte publică, respectarea curăţeniei pe domeniul public, precum şi depistarea conducătorilor de autovehicule care nu manifestă o bună conduită în trafic. În urma activităţilor de patrulare au fost aplicate 173 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a acestora fiind de 39160 lei.

Faptele contravenţionale depistate de poliţiştii locali au constat în tulburarea ordinii şi liniştii publice, abandonul deşeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, fumatul în spaţiile publice interzise prin lege, comerţul stradal neautorizat, deţinerea de acte de identitate expirate, apelarea la mila publică, circulaţia cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele aprobate de municipalitate, respectiv pe străzile Cameliei, Petrochimiştilor, Cătinei, Baraolt, Aleea Zamora, Măgurii, Tribunei, Izvoare şi Ştefan cel Mare.

Poliţiştii locali cu atribuţii pe linie rutieră au acţionat pentru fluidizarea traficului rutier în intersecţiile aglomerate şi au efectuat controale specifice pentru respectarea de către conducătorii auto a semnificaţiei indicatoarelor rutiere care reglementează oprirea şi staţionarea interzisă, precum şi accesul pe interzis.

Serviciul Disciplină în Construcţii a întreprins verificări cu privire la stadiul lucrărilor de desfiinţare a unor clădiri, de reabilitare a reţelelor de canalizare ori reţelelor de alimentare cu agent termic, de demontare a unor stâlpişori amplasaţi ilegal pe domeniul public şi de abandon autovehicule în locuri neautorizate.

Biroul Protecţia Mediului a verificat în teren sesizări referitoare la legalitatea toaletării unor copaci, creşterea câinilor pe proprietate, monitorizând toate cartierele în vederea depistării persoanelor care depozitează deşeuri menajere sau deşeuri provenite din construcţii pe domeniul public.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au verificat un număr de 5 agenţi economici, în vederea obţinerii avizului pentru stabilirea programului de funcţionare. Totodată, au desfăşurat acţiuni de control în zonele adiacente Halelor Centrale, Pieţelor Malu Roşu şi Nord, pentru prevenirea şi combaterea comerţului stradal neautorizat.

Poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul evidenţei persoanelor au desfăşurat controale în cazul unui număr de 23 asociaţii de proprietari, verificând actualizarea cărţilor de imobil şi a tabelelor de informare a locatarilor.