Prefectul judeţului Prahova a fost la  Câmpina pentru a se asigura că populaţia beneficiază de apă potabilă
Astăzi, 17 august 2021, Prefectul judeţului Prahova, Cristian Ionescu, s-a deplasat în municipiul Câmpina pentru a se asigura că populaţia beneficiază de apă potabilă, pusă la dispoziţie de către Hidro Prahova şi autorităţile locale, prin intermediul containerelor alimentate din surse sigure, alternative de apă.
Cu această ocazie, a avut loc la Primăria municipiului Câmpina o întâlnire cu primarul, Alin Moldoveanu, la care au participat directorul general Hidro Prahova- Liviu Ilaşi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova- Ioana Loghin şi administratorul public al municipiului Câmpina- Adrian Dobre. 
 
În urma discuţiilor, conform recomandărilor DSP Prahova, s-a stabilit menţinerea măsurilor preventive de protejare a sănătăţii consumatorilor până la confirmarea încadrării din punct de vedere calitativ a apei furnizate în parametri de potabilitate.  
Astfel, până la sosirea rezultatelor noilor probe prelevate în cursul zilei de astăzi, se va menţine alimentarea cu apă potabilă prin containere în locaţiile deja stabilite şi se recomandă locuitorilor municipiului Câmpina să respecte indicaţiile Direcţiei de Sănătate Publică, respectiv, fierberea apei timp de cel puţin 10 minute înainte de consum, dacă aceştia nu au posibilitatea să folosească surse alternative de apă potabilă.   
 
Reamintim, PUNCTELE DE ALIMENTARE CU APĂ POTABILĂ sunt următoarele : 
Spitalul Municipal Câmpina
Spitalul de Psihiatrie Voila
Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”
Piaţa Centrală Câmpina
Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Sindrom Down Câmpina (strada Simion Bărnuţiu 12)
Pasajul pietonal „La ceas”
 
Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi Câmpina (str. Voila nr. 67)
Asociaţia „Casa Speranţei” (cartier Slobozia)
Drumul Taberei, intersecţia cu strada Voila
Strada Silvicultorului
Strada Buciumului
 
Totodată, insistăm aspura următoarelor aspecte:
- Clostridium perfringens  NU TREBUIE CONFUNDAT cu bacteriile care pot contamina preponderant alimentele şi pot produce îmbolnăviri severe ( precum bacteriile Clostridium botulinic sau Clostridium difficile).
- Parametrul Clostridium perfringens reprezintă un indicator al poluării fecale a apei, care poate arăta posibilitatea existenţei în apă a unor agenţi patogeni ce pot determina boli asociate consumului de apă. 
Sursa:Prefectura Prahova