Măsuri de ordine şi linişte publică asigurate pentru noul an şcolar

În cursul anului şcolar 2017-2018, care va începe luni, 11 septembrie a.c., Poliţia Locală Ploieşti va acţiona în baza planului de măsuri prin care s-au stabilit acţiuni menite să asigure un climat de siguranţă în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.

           

            Astfel, conform ”Planului de activităţi pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi pentru prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învătământ preuniversitar din Municipiul Ploieşti”, poliţiştii locali vor fi prezenţi începând cu data de 11 septembrie 2017, în zona a 8 unităţi de învăţământ de pe raza municipiului,  şi vor avea ca obiective:

 

-         Asigurarea unui climat de normalitate şi siguranţă civică, în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar repartizate;

-         Monitorizarea permanentă  şi evaluarea evoluţiei şi a dinamicii fenomenului delincvenţei juvenile în mediul şcolar, la unităţile repartizate, îndeosebi a faptelor comise cu violenţă, şi informarea structurilor partenere (Poliţia Naţională şi Jandarmeria);

-         Includerea unităţilor de învăţământ repartizate în itinerariile de patrulare auto şi pedestre, ca punct obligatoriu de staţionare şi trecere, în special în timpul sosirii şi plecării elevilor la/de la cursuri;

-         Destructurarea şi dispersarea grupurilor de persoane cu comportament deviant/delincvent care frecventează zonele unităţilor şcolare repartizate şi tulbură climatul de normalitate şi siguranţă civică.

           

            Poliţiştii locali cu atribuţii pe linie rutieră vor asigura fluidizarea traficului rutier şi pietonal pe drumurile publice, în zonele adiacente unităţilor de învăţământ repartizate, în apropierea trecerilor de pietoni, pentru a împiedica producerea de blocaje şi vor lua măsuri contravenţionale, potrivit competenţelor legale, împotriva celor care nu respectă semnificaţia indicatoarelor rutiere ce reglementează oprirea şi staţionarea interzisă, accesul pe interzis - conform prevederilor art. 111 şi 142 din O.U.G. nr. 195/2002 referitoare la circulaţia pe drumurile publice.


            Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Comercial, vor verifica respectarea legislaţiei în materie de către agenţii economici care desfăşoară activităţi de comerţ în apropierea unităţilor de învăţământ.


            Pentru a se cunoaşte cât mai exact situaţia din teren, poliţiştii locali se vor deplasa periodic la sediul unităţilor şcolare pentru a sta de vorbă cu cadrele didactice, în vederea preluării eventualelor sesizări.

            De asemenea, Dispeceratul instituţiei funcţionează permanent, iar reclamaţiile părinţilor şi profesorilor pot fi preluate în mod operativ, la numerele de telefon 0244/954, aspectele semnalate urmând a fi verificate în teren.