Consiliul Judetean Prahova a gasit solutii pentru siguranta pe sosele
Imaginea cozilor interminabile de pe şoselele prahovene, dar şi cea a accidentelor rutiere, unele dintre ele foarte grave, se doresc a rămâne în domeniul trecutului. Este unul dintre motivele pentru care conducerea Consiliului Judeţean Prahova face toate demersurile pentru a prelua frâiele lucrărilor de infrastructură, inclusiv pentru tronsoanele de drumuri naţionale care străbat judeţul. 
 Unul dintre proiectele iniţiate de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, şi votat în cadrul şedinţei extraordinare din data de 22 iunie, a fost cel de încheiere al unui parteneriat cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în vederea realizării obiectivelor de investiţii "Implementare măsuri de siguranţă pe raza judeţului Prahova", menite să descongestioneze traficul de pe arterele existente şi să sporească gradul de siguranţă atât pentru şoferi, cât şi pentru pietoni. 
În baza unui astfel de parteneriat, CJ Prahova va putea realiza pasarele, pasaje supra şi subterane, sensuri giratorii şi lucrări de artă de tip poduri şi podeţe, cu finanţare asigurată de CNAIR.
Pe lângă sporirea siguranţei la trafic, astfel de lucrări vor avea un rol important şi în dezvoltarea economică durabilă a regiunii, prin facilitatea accesului şi deschiderea interregională, vor contribui la reducerea emisiilor de carbon, precum şi la creşterea mobilităţii forţei de muncă, prin facilitarea transportului acesteia între unităţile administrativ-teritoriale.
Foto: Arhiva CJ Prahova
Sursa:CJ Prahova