A fost semnat contractul  pentru realizarea drumului expres Găeşti-Ploieşti
 
În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean (CJ) Prahova de astăzi, 22.06.2021, consilierii judeţeni au votat proiectul de hotărâre privind încheierea parteneriatului dintre judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru realizarea drumului expres Găeşti-Ploieşti. 
La iniţiativa preşedintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, judeţul nostru se implică în implementarea proiectului pentru realizarea viitorului drum de viteză. 
Scopul este acela de a asigura accesul la o infrastructură modernă pentru locuitorii acestei zone a judeţului şi, implicit, creşterea nivelului de trai. De asemenea, unul dintre efectele imediate va fi dinamizarea climatului de afaceri, o infrastructură rutieră modernă fiind cheia viitoarelor dezvoltări economice sănătoase.
„Vrem să readucem Prahova acolo unde îi este locul, în postura de principal motor economic al României. Putem face asta doar readucând lucrurile în albia lor firească, iar un pas important în  acest sens îl reprezintă reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii rutiere.  Agenţii economici care activează în judeţul nostru au nevoie să-şi transporte materia primă sau produsele cât mai rapid, oriunde în ţară, iar, în această zonă a ţării şi judeţului, infrastructura rutieră rămăsese în urmă. Principalele motive pentru care ne implicăm în construcţia drumului expres Găeşti-Ploieşti sunt creşterea mobilităţii şi a oportunităţilor de dezvoltare pentru prahoveni”, a declarat preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu. 
Obiectivul propus reprezintă atât prioritate a administraţiei judeţului, cât şi la nivel naţional, având ca scop îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, precum şi conectivitatea cu reţeaua trans-Europeană de transport (TEN-T). 
 
Contractul pentru Studiul de Fezabilitate şi pentru Proiectul Tehnic de Execuţie a fost semnat de către CNAIR în august 2020 şi are un termen de implementare de 24 de luni. Drumul, care va pleca de la Găeşti, la intersecţia cu A1 Bucureşti – Piteşti, şi va ajunge până la Ploieşti, în zona autostrăzii A3,  va avea o lungime de aproape 70 de kilometri, dintre care 25% sunt pe teritoriul judeţului Prahova, şi 2x2 benzi de circulaţie.
 
Sursa:Consiliul Judetean Prahova
 
Foto cu caracter ilustrativ