Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, şi ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, au convenit ca varianta ocolitoare Băneşti-Valea Doftanei să fie finanţată de CNI
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunţat astăzi, la Ploieşti, în prezenţa ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, că se doreşte încheierea unui parteneriat între administraţia publică judeţeană şi minister pentru finanţarea, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), a variantei ocolitoare Băneşti-Valea Doftanei. Acest drum va veni în completarea tronsonului Valea-Doftanei-Săcele, deja aprobat pentru finanţare de CNI, creându-se astfel o alternativă la DN1 pentru descongestionarea traficului de pe Valea Prahovei.
Cu acelaşi prilej, Iulian Dumitrescu i-a mulţumit ministrului pentru sprijinul acordat în demersul de finalizare a lucrărilor la Spitalul din Sinaia. „Săptămâna aceasta am pus în transparenţă decizională proiectul de Hotărâre de Guvern pentru finalizarea unui spital început în anii '90, din care avem 10% construiţi. Acum o să preluăm finanţarea la Ministerul Dezvoltării, prin CNI, şi o să implementăm proiectul. E spitalul orăşenesc din Sinaia. S-a întrerupt construcţia din cauza lipsei finanţării”, a declarat ministrul Cseke Attila.  Nu în ultimul rând, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a mai spus că spitalul nou din Ploieşti e pe lista sinteză de la CNI şi aşteaptă sprijinul ministrului pentru parcurgerea următoarelor etape.
În vizita întreprinsă în Prahova la invitaţia lui Iulian Dumitrescu, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei s-a întâlnit şi cu primari din judeţ, care i-au adus la cunoştinţă probleme din ale administraţiilor publice locale, cum ar fi lipsa arhitecţilor şefi şi procedurile greoaie de angajare într-un astfel de post, creşterea costurilor de execuţie pentru anumite lucrări de construcţii în derulare, finanţarea greoaie a lucrărilor majore pe partea de infrastructură distrusă de calamităţi. De asemenea, Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei, a vizitat astăzi mai multe obiective de investiţii din Prahova finanţate de instituţia pe care o conduce.  
 
Sursa:Consiliul Judetean Prahova