A fost făcut primul pas pentru executarea în regim de urgenţă a şoselei de centură Buşteni-Azuga
Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat miercuri, 16.06.2021, contractul pentru Servicii de elaborare a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Variantă Ocolitoare Azuga-Buşteni“. 
 
„Consiliul Judeţean Prahova lucrează pentru prahoveni, dar şi pentru românii care pierd ore în şir în traficul de pe Valea Prahovei. Studiul de fezabilitate pentru varianta ocolitoare Azuga-Buşteni va fi finalizat în 90 de zile, după care vom trece imediat la licitaţia execuţiei drumului. În perioada următoare, vom contracta şi studiile de fezabilitate pentru variantele ocolitoare Mizil, Păuleşti, Comarnic, Băneşti-Valea Doftanei”, a declarat Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.
 
În vederea realizării studiului de fezabilitate pentru Azuga-Buşteni, se vor analiza două variante de drum ocolitor, ambele având o lungime de aproximativ 8-9 kilometri.
Prin realizarea acestei centuri ocolitoare sunt vizate reducerea semnificativă a timpului de deplasare, scăderea noxelor şi mărirea siguranţei circulaţiei. În scopul decongestionării traficului de pe Valea Prahovei, sunt supuse analizei executarea de lucrări de drum, poduri şi pasaje peste cursul de apă al râului Prahova şi afluenţilor acestuia, dar şi lucrări de consolidare şi protecţie împotriva căderii stâncilor.
Studiul de Fezabilitate pentru varianta ocolitoare Azuga-Buşteni va fi realizat de firma prahoveană SC IRIMAT CONS, valoarea contractului este de 999600 RON (fără TVA), fonduri asigurate din bugetul CJ Prahova. Durata maximă estimată a realizării acestui SF este de 90 de zile de la semnarea contractului.
 
Sursa:Consiliul Judetean Prahova