Comunicat Politia Locala Ploiesti . Actiuni in perioada 28 - 31 august 2017

Poliţia Locală Ploieşti a acţionat în perioada 28 – 31 august 2017 pentru descurajarea şi prevenirea comiterii de fapte antisociale pe raza municipiului. De asemenea, a  efectuat controale specifice de depistare şi sancţionare a conducătorilor de autovehicule care nu respectă prevederile art. 111 şi 142 din O.U.G. nr. 195/2002 referitoare la circulaţia pe drumurile publice, ce reglementează oprirea şi staţionarea interzisă, dar şi accesul pe interzis. În urma activităţilor întreprinse de poliţiştii locali, au fost aplicate 92 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind de 17.050 lei.

Faptele astfel sancţionate au constat în tulburarea liniştii şi ordinii publice prin muzică ascultată cu volumul ridicat, dar şi consum de alcool pe domeniul public, în zone circulate precum staţia Coreco Hale, Parcurile Nichita Stănescu şi Tineretului, străzile Mihai Eminescu, B.P. Haşdeu, Găgeni, Bdul Independenţei şi Piaţa 1 Decembrie 1918. Au fost sancţionaţi şi cei surprinşi fumând în spaţiile publice interzise prin lege, în parcurile de joacă pentru copii de pe strada Grindului, Bariera Bucureşti şi strada Industriei. Totodată, au mai fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru comerţul stradal neautorizat, deţinerea de acte de identitate expirate, circulaţia cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele aprobate de municipalitate, lăsarea cailor în libertate, apelarea la mila publică, precum şi abandonul deşeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au verificat un număr de 9 agenţi economici, în vederea obţinerii avizului pentru stabilirea programului de funcţionare, monitorizând permanent zonele adiacente pieţelor pentru prevenirea şi combaterea comerţului stradal neautorizat.

Serviciul Disciplină în Construcţii a efectuat controale cu privire la neluarea măsurilor de igienizare şi salubrizare a unor terenuri de către proprietarii acestora, verificarea avizelor pentru ridicarea de construcţii, precum şi respectarea termenelor în cazul lucrărilor de înlocuire a conductelor la reţelele edilitare.

Biroul  Protecţia  Mediului a desfăşurat acţiuni pentru respectarea legislaţiei în vigoare de către deţinătorii de câini, identificarea celor care abandonează deşeuri vegetale ori resturi de materiale provenite din construcţii în afara proprietăţilor, dar şi depistarea persoanelor care deţin maşini abandonate pe domeniul public, pe strada Buna Vestire – intersecţie cu strada Izvoare.

Poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul evidenţei persoanelor au instruit reprezentanţii asociaţiilor de proprietari cu privire la actualizarea cărţilor de imobil şi a documentelor de informare a locatarilor, acordând termene pentru remedierea neregulilor constatate.