Pentru prima dată în 10 ani, Consiliul Judeţean Prahova se află în instanţă cu Eco Burn S.R.L. pentru rezilierea contractului de concesiune încheiat în mandatul lui Mircea Cosma
 
Una dintre primele acţiuni ale lui Iulian Dumitrescu, imediat după preluarea funcţiei de preşedinte al  Consiliului Judeţean Prahova, a fost declanşarea procedurilor legale pentru închiderea incineratorului Eco Burn. Motivul principal - gravele incidente de mediu pe care acesta le-a generat în ultimii ani, punând în pericol sănătatea oamenilor din una dintre cele mai mari aglomerări urbane din ţară, zona Ploieşti şi comunele limitrofe.
În acest sens, Parcul Industrial Brazi, proprietarul spaţiului în care îşi desfăşoară activitatea incineratorul, a început demersurile pentru rezilierea contractului de concesiune pe 49 de ani cu proprietarul incineratorului, încheiat în mandatul lui Mircea Cosma. 
De subliniat că în intervalul 2011, data în care incineratorul a fost inaugurat în prezenţa lui Mircea Cosma, şi septembrie 2020, dată la care Bogdan Toader a pierdut alegerile, Consiliul Judeţean Prahova nu a făcut niciun demers concret pentru stoparea poluatorului. 
În acest moment, situaţia demersurilor juridice, aflate pe rolul instanţelor, este următoarea:
JUDECĂTORIE
7126/281/2021
Eco Burn – contestator, Parc Industrial Brazi – intimat
Stadiu procesual: Fond
Obiectul: Contestaţie în executare
4947/281/2020
Eco Burn – reclamant, Parc Industrial Brazi – pârât
Stadiu procesual: Fond
Obiectul: pretenţii cheltuieli mentenanţă
 
TRIBUNAL 
1750/105/2020
Eco Burn – reclamant, Parc Industrial Brazi – pârât
Stadiu procesual: Fond
Obiectul: pretenţii – obligarea pârâtului la plata sumei de 518.569,31 – contravaloare gaze naturale
 
2619/105/2020
Parc Industrial Brazi – reclamant, Eco Burn – pârât
Stadiu procesual: Fond
Obiectul: pretenţii 
 
5752/105/2020
Eco Burn – reclamant, Parc Industrial Brazi – pârât
Stadiul procesual: Fond
Obiectul: anulare notificare reziliere
Preşedintele Iulian Dumitrescu îşi reafirmă poziţia fermă de sancţionare severă a oricărui poluator care pune în pericol sănătatea locuitorilor judeţului Prahova.
 
Sursa:Comunicat Consiliul Judetean Prahova