Consiliul Judeţean Prahova anunţă lansarea licitaţiei în valoare de 294 milioane de lei pentru întreţinerea şi reparaţia a peste 1000 kilometri de drumuri judeţene
Consiliul Judeţean Prahova a demarat procedura de licitaţie pentru servicii şi lucrări de întreţinere şi reparaţii a 1034,87 kilometri de drum judeţean pentru următorii patru ani. Acestora li se adaugă şi anexele, reprezentând: 274 poduri, 753 podeţe tubulare , 203 podeţe dalate şi 63 podeţe ovoidale.
Printre lucrările vizate se vor regăsi cele de plombare, colmatări de rosturi, turnare a covoarelor bituminoase, curăţenie a drumurilor judeţene, întreţinere a acostamentelor, semnalizare rutieră (marcaje şi indicatoare rutiere), întreţinere, reparaţii şi montare parapet, refacere santuri, apărări de maluri şi ziduri de protective etc. 
Valoarea totală estimată a acestor lucrări, aferentă celor 48 de luni, este de 294.448.658,92 de lei. 
„Cele mai multe sesizări pe care le-am primit de la prahoveni în cele 6 luni de când conduc Consiliul Judeţean sunt legate de starea deplorabilă a drumurilor judeţene. Lucrurile nu mai pot continua ca până acum. Aşa cum am promis, vom repara şi întreţine drumurile judeţene astfel încât să le oferim prahovenilor condiţii de circulaţie pe drumurile publice la nivelul secolului în care trăim. Prin bugetul Consiliului Judeţean, am alocat sumele necesare în acest an şi am scos la licitaţie serviciile şi lucrările de care avem nevoie. Cele mai importante condiţii pe care le-am impus prin caietul de sarcini vizează calitatea lucrărilor şi viteza de intervenţie. Firmele care vor să lucreze la reparaţia şi întreţinerea drumurilor judeţene trebuie, de asemenea, să îşi asume prin contract asigurarea accesibilităţii drumurilor şi îndepărtarea rapidă a urmărilor calamităţilor naturale (cum ar fi alunecări de teren, rupere de maluri, prăbuşiri poduri etc). Există şi drumuri judeţene, inclusiv şosele ocolitoare, pe care le vom moderniza. Nu avem bani să modernizăm peste 1000 de km de drumuri judeţene din Prahova, însă nu ne împiedică nimic să reparăm şi să întreţinem ce avem în prezent”, a declarat Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.
Invităm toate firmele interesate, care îndeplinesc criteriile de selecţie să se înscrie la licitaţie. 
 
Sursa:Comunicat Consiliul Judetean Prahova
 
Foto cu caracter ilustrativ