REACTIA PRIMARIEI MUN. PLOIESTI  LA RASPUNSUL A.D.I.
 
Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, consideră inacceptabilă situaţia dezastruoasă în care se află oraşul sufocat de gunoaie, iar reacţia Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor Prahova” ruptă total de realitate.
„Este imposibil de acceptat răspunsul ADI transmis către RASP Ploieşti, Garda de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova, APM Prahova şi DSP Prahova,  prin care  reprezentanţii acestei instituţii au aflat din mass media că, la Ploieşti, gunoiul este neridicat de două săptămâni, ceea ce demonstrează că nu există o monitorizare în teren a operatorului de salubritate, fapt ce a condus la transformarea oraşului într-o mare ghenă de gunoi”, declară primarul Andrei Volosevici.
Din păcate, monitorizarea şi gestionarea unui contract atât de important cum este cel de colectare a deşeurilor nu se poate face doar din birou. De aceea, la afirmaţia ca „la momentul trimiterii prezentei, facem precizarea că platformele gospodăreşti de pe raza municipiului Ploieşti au fost colectate în integralitate” ar fi de râs, dar este, de fapt, de plâns. Monitorizarea noastră în teren, dar şi sesizările disperate ale cetăţenilor cu privire la necolectarea munţilor de gunoi din oraş exprimă contrariul: platformele sunt pline şi gunoiul este depozitat şi pe lângă acestea, iar pubelele de gunoi de la ploieştenii care stau la case zac şi ele neridicate de două săptămâni.
„Faţă de această adresă, făcută în derâdere faţă de ploieşteni, pot doar să declar că, atât eu cât şi cei doi viceprimari şi administratorul public vom continua demersurile stabilite prin Hotărârea de ieri a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă şi asteptăm, în continuare, decizia prefectului şi a CJSU”, a precizat primarul Andrei Volosevici. 
Anexăm la prezentul comunicat de presă următoarele documente edificatoare: Adresa ADI 1508/05.05.2021, Adresa Spitalului Municipal Ploieşti 4154/05.05.2021Adresa RASP 10493/05.05.2021, precum şi poze de la platformele de gunoi din oraş cu data si locul acestora.
Sursa:Comunicat Primaria Ploiesti