Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Ploieşti solicită acordul Prefecturii Prahova  pentru declararea stării de alertă pe teritoriul orasului
Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Ploieşti a adoptat, azi, o hotărâre prin care s-a constatat existenţa unei stări potenţial generatoare de situaţii de urgenţă, din cauza crizei deşeurilor. De asemenea, prin aceeaşi hotărâre, care a fost adoptată inclusiv cu votul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), se solicită acordul prefectului pentru declararea stării de alertă pe teritoriul Ploieştiului. 
Hotărârea a fost luată cu voturile tuturor celor 28 de membri ai CLSU prezenţi, inclusiv reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), de la şedinţă lipsind directorul Rosal Ploieşti, Cătălin Ioniţă, directorul Poliţiei Locale şi reprezentanţii Apa Nova, Distrigaz, Veolia Energie şi Luxten.
Prin hotărârea CLSU s-a constatat existenţa unei stări potenţial generatoare de situaţii de urgenţă la nivelul municipiului ca urmare a incapacităţii operatorului de salubritate de a colecta deşeurile menajere de la populaţie în contextul epidemiologic existent, s-a dispus informarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova asupra acestui aspect şi s-a solicitat acordul prefectului pentru declararea stării de alertă pe teritoriul oraşului pentru o perioadă de 30 de zile.
În context, Volosevici a acuzat existenţa unor manipulări, pentru că s-a sugerat că această situaţie privind criza gunoaielor este specifică doar Ploieştiului, arătând că, de fapt, probleme similare sunt în multe alte localităţi care au contracte cu Rosalul, între care Bucov, Blejoi, Boldeşti-Scăieni şi Păuleşti.
Pe de altă parte, primarul a informat că au fost deja trimise 14.800 de notificări către ploieşteni care nu deţineau contracte cu Rosal, fiind încheiat  aproximativ 7.700 de contracte noi, contract acuzaţiilor operatorului care învinuia municipalitatea de lipsă de reacţie în acest sens.
 
 
Foto:telegrama.ro