Rosal va începe să strângă gunoiul din Ploieşti. Anunţul a fost făcut de Primarul Ploiestiului
Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a anunţat, joi dimineaţa, într-o conferinţă de presă, faptul că, din informaţiile pe care le are, salariaţii ROSAL au încetat grevă şi, în câteva ore, vor ieşi pe teren pentru a ridica munţii de gunoaie care, de câteva zile, sufocă oraşul.
„Se pare că toate formele de protest s-au terminat, iar Rosal va începe să ridice gunoiul menajer, adică prestarea acestui serviciu în conformitate cu contractul pe care îl are cu ADI Deşeuri. Discuţiile noastre cu operatorul de salubritate au fost că în câteva ore toată lumea trece la treabă şi vom scăpa de munţii de gunoaie. Dacă nu, vom avea reacţii juridice”, a spus Volosevici.
 
El a reamintit că munţii de gunoaie de la ghene nu au legătură cu contractul pe care primăria îl gestionează şi care este legat doar de măturarea străzilor, ci au legătură cu acel contract care există între ADI Deşeuri şi operator şi în care primăria nu are niciun fel de pârghie.
„Suntem în procedură de a publica spre dezbatere pe site eventuala majorare de tarif. Toţi consilierii lcoali au la mapă punctele de vedere de la Curtea de Conturi, de la ANRSC şi Direcţia Economică. Obligaţia şefului Executivului este de a pune în discuţia Consiliului Local eventuala majorare a trifului raportată la nişte solicitări ale operatorului care sunt susţinute de lege. Dacă se majorează sau nu e o chestiune care ţine în totalitate de consilierii locali”, a mai spus Volsoevici.
 
Primarul a sesizat Poliţia cu privire la operaţiuni „organizate” de împrăştiere a gunoaielor pe străzi, apreciind că s-a ajuns la o serie de acte care pun în pericol sănătatea oamenilor.
 
Astfel, Volosevici a explicat că au fost depistate, în urmă cu două nopţi, tomberoane aruncate pe liniile de tramvai, o astfel de chestiune fiind de natură a pune în pericol cetăţenii.
 
De asemenea, azi noapte, la ora 1:37, a fost sesizat un incendiu izbucnit la iarba strânsă lângă o biserică din oraş.
 
Considerând că lucrurile au ajuns prea departe şi sunt destul de complicate, vizând mai mult decât o luptă pentru imagine politică, Volosevici a sesizat din nou Poliţia.