Primăria Municipiului Ploieşti a fost sancţionată de IJP Prahova, după acţiunea de voluntariat
 
Miercuri dimineaţa, între orele 4.00-8.00, Primăria Municipiului Ploieşti a organizat o acţiune de curăţenie pe domeniul public cu voluntari, în condiţiile în care există probleme între administraţia locală şi Serviciul de salubrizare.
Detalii despre acţiune AICI
 
În urma acestei acţiuni, administraţia publică locală Ploiesti a primit o sancţiunea (avertisment), aceasta fiind dată pentru nerespectarea orelor de circulaţie a persoanelor, stabilite conform legii, prin starea de alertă.
Comunicat IJP Prahova:
„Cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public privind activitatea de voluntariat organizată de administraţia publică locală Ploieşti, la data de 28 aprilie a.c., vă comunicăm faptul că le-a fost pus în vedere organizatorilor faptul că aceste activităţi trebuie să se realizeze în conformitate cu legislaţia în vigoare pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID-19. Poliţiştii au aplicat organizatorului o sancţiune contravenţională conform Legii nr. 55/2020. De asemenea, atragem atenţia cetăţenilor cu privire la faptul că angrenarea în astfel de activităţi trebuie să aibă la bază cadrul legal în contextul stării de alertă”