250 voluntari au făcut Ploieştiul mai curat (foto-video)
 
Peste 200 de voluntari din instituţiile locale, dar şi oameni simpli au răspuns miercuri dimineaţa, la un apel (de voluntariat) al Primăriei Ploieşti pentru curăţarea şi ridicarea gunoiului de pe spaţiul public şi de pe căile publice (CCP).
Acest demers a fost iniţiat de către Primăria Ploieşti în urma unor neînţelegeri cu operatorul local de salubrizare, de astfel, ştiindu-se situaţia cu care se confruntă municipilatitatea în privinţa gunoiului şi greva angajaţilor de la Rosal Grup, cele două instituţii împărţindu-şi vina, în detrimentul şi disperarea ploieştenilor.
 
250 voluntari, o singură miza... Un oraş mai curat.
Miercuri, ora 4.00, pe o vreme rece şi ploioasă, o vreme în care niciun câine nu l-ai da afară din casă, în mai multe zone din Ploieşti, zeci de angajaţi ai institutilor locale, de la S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L., ai Serviciului Public Finanţe Locale, ai S.C. Transport Călători Express S.A Ploieşti, ai Clubului Sportiv Municipal, artişti ai Teatrului „Toma Caragiu" Ploieşti şi ai Filarmonicii "Paul Constantinescu", angajaţi ai S.C. Hale şi Pieţe S.A. Ploieşti, dar şi persoane fizice  şi-au unit forţele pentru a-şi atinge un singur scop... UN ORAŞ MAI CURAT.
” Înarmaţi” cu saci menajeri, mănuşi, mături şi măşti de protecţie au luat la pas străzile din centrul oraşului şi cele din cartiere, fiind măturate trotuarele şi strânse gunoaiele, multe fiind aruncate şi la întâmplare, semn că nu toţi ploieştenii au cei 7 ani de acasă.
Zonele în care s-a acţionat în această dimineaţă au fost următoarele: B-dul Bucureşti, Bulevardul Republicii, strada Azuga, staţie TCE de pe strada Grădinari, strada Andrei Mureşanu, Şoseaua Nordului, cartier 9 Mai, strada Domnişori, strada Gh. Doja, Parcul dendrologic “Mihai Viteazul”, strada Cornăţel, strada Pielari, piaţa Mihai Bravu, strada Cameliei, strada Democraţiei, colonia Teleajen, strada Apelor, staţie TCE – Cimitir Mihai Bravu, strada Lupeni, strada Milcov, strada Bună Vestire, perimetrul Stadionului, strada Praga, strada Cornăţel, strada Bobâlna, strada Mihai Eminescu, strada B.P. Haşdeu, strada Armoniei, strada Milcov, strada Sabinelor, Aleea Petrochimiştilor, stradă Crângaşi, strada Mihai Bravu – Maternitate.
Acţiunea de salubrizare a zonelor intens circulate din oraş s-a desfăşurat în intervalul orar 04.00-08.00, iar, în această perioadă s-au strâns zeci de kilograme de deşeuri abandonate pe domeniul public, dar şi gunoaiele depozitate în coşurile stradale. Totodată, s-a asigurat încărcarea acestora în autocamionete şi tractoare şi transportarea lor spre rampa de gunoi.
“Doresc să îmi exprim public mulţumirile faţă de toţi ploieştenii care au răspuns pozitiv şi au ales să susţină acest efort comun de menţinere a curăţeniei în oraşul nostru. Am decis să luăm atitudine şi să ne implicăm direct în această problemă stringentă a salubrizării. Ploieştiul este locul în care trăim şi nu putem rămâne nepăsători la acest gen de situaţii cu care ne confruntăm şi care ne afectează direct pe toţi. Acţiunea de astăzi reprezintă în sine o declaraţie a ploieştenilor care vor revenirea la normalitate, la servicii publice de calitate şi care aleg să trăiască într-un oraş curat şi civilizat. Aşa cum am mai declarat, aştept în continuare soluţii concrete şi eficiente din partea ADI Deşeuri pentru ca pe viitor să nu se mai ajungă la astfel de sincope în serviciul public de salubritate” a precizat, în acest context, primarul Andrei Liviu Volosevici.
 
Foto -video:Primaria Municipiului Ploiesti