Primarul Municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, a demisionat din calitatea de membru al Consiliului director al  A.D.I. Deşeuri Prahova
 
Comunicat Primaria Mun. Ploiesti
 
Primarul Municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, a demisionat din calitatea de membru al Consiliului director al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor - Prahova” (A.D.I. Deşeuri Prahova).
A.D.I. Deşeuri Prahova este o structură judeţeană al cărei obiectiv principal declarat îl reprezintă introducerea unui sistem modern de gestionare a deşeurilor, dimensionat cerinţelor judeţului Prahova, prin intermediul căruia toate exigenţele naţionale şi europene vor fi îndeplinite.
La nivelul municipiului nostru, A.D.I. Deşeuri Prahova este responsabilă pentru gestionarea şi monitorizarea situaţiei deşeurilor din  oraşul nostru, respectiv de problemele privind platformele gospodăreşti şi ale modulelor destinate colectării selective de deşeuri.
Edilul şef al municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, a sesizat, în cursul acestei zile, şi Poliţia Municipiului Ploieşti şi a solicitat să se verifice evenimentele din noaptea de 26-27 aprilie 2021, când, pe raza municipiului Ploieşti, în special în zona centrală, au avut loc acţiuni organizate de împrăştiere a gunoiului pe domeniul public. 
Adrese similare cu privire la problema deşeurilor din municipiului nostru, situaţie gestionată de A.D.I. Deşeuri Prahova, au fost transmise de primarul Andrei Liviu Volosevici şi în atenţia Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova şi Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Prahova.
“Modul în care sunt gestionate deşeurile, la nivelul municipiului Ploieşti, nu mai poate continua aşa. Iau în calcul inclusiv propunerea, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local Ploieşti, de organizare în oraşul nostru a unui referendum pentru ieşirea din A.D.I. Deşeuri Prahova. 
În cadrul acestei structuri judeţene, Municipiul Ploieşti are un singur vot din 36 valide şi, astfel, nu putem schimba nici o decizie care se ia cu privire la managementul deşeurilor în oraşul nostru. 
Ieşirea municipiului nostru din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor - Prahova” este o decizie care trebuie analizată în principal din perspectiva ploieştenilor al căror confort urban este afectat.
Trebuie să vedem cum gestionăm această problemă, în contextul pandemic actual. Trebuie să stabilim o strategie în vederea soluţionării acestei situaţii şi să analizăm şi cum putem acoperi complicaţiile financiare cu care ne vom confrunta în momentul în care vom decide să ne retragem din A.D.I. Deşeuri Prahova. 
Nu vreau să fac spectacol, dar serviciile de salubritate trebuie reglementate şi, de asemenea, rolul şi votul Ploieştiului în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor - Prahova” trebuie rediscutat, prin statut, în contextul în care, la nivel de analiză, 40% din gunoiul din Prahova este ridicat din Ploieşti, iar problemele cele mai mari de colectare a deşeurilor sunt legate de municipiul Ploieşti. 
Am dialogat pe această temă, în repetate rânduri, cu toţi factorii locali şi judeţeni implicaţi. Aştept cu interes să văd o strategie pe care A.D.I. Deşeuri Prahova să o pună în practică şi care să implice măsuri rapide şi concrete, în beneficiul cetăţenilor, prin remedierea problemelor actuale cu care ne confruntăm la nivelul platformele gospodăreşti pentru deşeuri menajere şi ale modulelor destinate colectării selective de deşeuri, situaţii care sunt gestionate, exclusiv, de A.D.I. Deşeuri Prahova” a conchis primarul Andrei Liviu Volosevici.