Curăţenie cu o lună înainte de Paşte, în Ploieşti
Comunicat Primăria Municipiului Ploieşti
Primăria Municipiului Ploieşti, prin S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L. derulează, în această perioadă, o serie de activităţi menite să cureţe, înfrumuseţeze şi să întreţină parcurile, scuarurile, aliniamentele stradale şi spaţiile verzi dintre blocuri.
Astfel, în cursul acestei zile, s-au amplasat, pe domeniul public, 25 de ghivece mări şi 5 ghivece mici, din lemn, confecţionate de societatea amintită, în zona centrală a oraşului şi în Parcul “Regele Mihai I al României” (Sala Sporturilor). Ghivecele au rolul de a îmbunătăţi aspectul urban şi sunt ornate cu arbori ornamentali Thuja occidentalis Smaragd.
Totodată, luna aceasta, se desfăşoară lucrări specifice sezonului de primăvară (cosit iarbă, pregătit teren pentru plantare, plantare material floricol, strâns şi ridicat resturi vegetale, etc.) atât în parcurile din municipiu, cât şi pe aliniamente.
 
De asemenea, municipalitatea a stabilit şi efectuarea unor activităţi de refacere a pistelor de biciclete, dar şi de recondiţionare a mobilierului urban.
 
La nivelul zonelor verzi, din municipiul Ploieşti, se derulează şi lucrări de plantare şi întreţinere a materialului floricol de sezon.
Periodic, angajaţii societăţii intervin pentru igienizarea lacului din incinta Parcului “Regele Mihai I al României”, dar şi pentru salubrizarea şi îngrijirea malurilor pârâului Dâmbu. 
 
Recent, au demarat şi lucrări de reamenajare a alveolelor şi casetelor de pe aliniamentele străzilor municipiului Ploieşti, acestea fiind decorate cu piatră naturală, care personalizează şi delimitează estetic spaţiile respective.
 
“Activităţile de înfrumuseţare şi îngrijire vor continua în municipiul nostru. Vă asigur că verific, zilnic, modul în care acestea se desfăşoară. Spaţiile verzi sunt importante, mai ales în contextul unei aşezări urbane aglomerate, aşa cum este oraşul nostru, prin îmbunătăţirea calităţii aerului şi a gradului de confort pentru cetăţeni.
Am solicitat operatorului S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L. asigurarea, într-un mod profesionist, a serviciilor de profil, prin introducerea unor elemente de decor noi şi a unei perspective dinamice privind arhitectura peisagistică a oraşului. 
Este important ca ploieştenii să se simtă bine în parcurile şi zonele verzi din oraş, dar, totodată, trebuie să avem grijă şi să menţinem rezultatul acestui gen de lucrări, printr-un comportament procivic, civilizat” a declarat, în acest context, primarul Andrei Liviu Volosevici.