20 de troleibuze noi vor ajunge la Ploiesti
Primarul Municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, informează comunitatea locală că s-au făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte aducerea la Ploieşti a celor 20 de troleibuze noi, achiziţionate prin intermediul proiectului "Achiziţie mijloace de transport public – troleibuze 12 m, Ploieşti, Tg. Jiu” Cod SMIS 128120, care este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.
„ În urma discuţiilor cu SC Solaris Bus&Coach am fost informaţi că primul troleibuz se află la testare la Skoda, în Republica Cehă, urmând ca primele 5 troleibuze sa fie livrate până la sfârşitul lunii mai a acestui an.
Aşa cum am mai precizat, serviciile publice sunt un segment important din activitatea autorităţii publice locale şi, prin implementarea concretă a acestui proiect, reuşim să creştem gradul de confort pentru ploieşteni, dar şi să contribuim la reducerea poluării atmosferice din oraş. 
Mă bucur că putem veni cu această veste bună pentru ploieşteni şi că putem înnoi parcul auto al operatorului de transport public, prin acest lot de 20 de mijloace de transport noi, moderne, eficiente şi ecologice” a declarat primarul Andrei Liviu Volosevici. 
 
Obiectivul general al proiectului, derulat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, este îmbunătăţirea transportului public, prin achiziţia de material rulant de tip troleibuz pe rutele de transport public selectate, printr-o abordare integrată, bazată pe Planul de mobilitate urbană durabilă pentru Polul de Creştere Ploieşti.
 
 Acest obiectiv implică reducerea emisiilor de carbon şi creşterea atractivităţii transportului public în comun, prin asigurarea de condiţii superioare (vehicule moderne, cu podea joasă, 100% electrice, cu zero emisii, mai rapide, mai puţin zgomotoase, cu facilităţi STI – sisteme tehnice inteligent), respectiv prin oferirea alternativelor de transport, descurajarea deplasărilor cu autoturismul personal şi creşterea numărului de persoane care vor utiliza transportul public.
 
Pentru Municipiul Ploieşti, obiectivele specifice ale proiectului vizează transport în sistem integrat, eficient şi accesibil, prin achiziţionarea a 20 de troleibuze noi, care vor fi operate pe următoarele rute:
ruta traseu 44 Ploieşti, 11 troleibuze;
ruta traseu 202 Ploieşti, 9 troleibuze.
 
Cele 20 de troleibuze, în lungime de cca. 12 m fiecare, au o capacitate de minim 70 pasageri, din care minim 30 pe scaune.
 
Troleibuzele achiziţionate în cadrul proiectului vor veni dotate conform cerinţelor momentului, cu sistem de informare a pasagerilor, cu tracking GPS şi anunţarea staţiei următoare, sistem de climatizare, sistem de supraveghere video, sistem automat de taxare, computer gestiune management trafic, display pentru anunţuri şi reclame, validatoare. 
 
Reamintim că, în data de 07.07.2020, a fost semnat contractul privind achiziţia celor 20 de troleibuze, destinate transportului public urban de călători pentru Municipiul Ploieşti, cu SC Solaris Bus&Coach sp. z.o.o., valoarea contractului fiind de 39.900.000,00 lei fără TVA.
 
De asemenea, a fost aprobată plata avansului către SC Solaris Bus&Coach, conform prevederilor contractuale, în valoare de 30%, respectiv 11.970.000,00 lei fără TVA.
 
Sursa:Comunicat Primaria Ploiesti
 
Foto cu caracter ilustrativ