Scrisoare deschisa a primarului municipiului Ploiesti .

Mă adresez astăzi (N.R. 20 iulie 2017 ) dumneavoastră pentru că este important să ştiţi că Ploieştiului i s-a făcut o profundă nedreptate de către guvernul Mihai Tudose.

Oraşul nostru a primit ZERO FONDURI de la Ministerul Dezvoltării pentru finanţarea unor proiecte de dezvoltare locală prin intermediul Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Printre proiectele depuse în termen, conform legii, şi nu cum au fost şi sunt lansate petarde în spaţiul public, se numără:- modernizare intrare Ploieşti dinspre Bucov (strada Ştrandului),- modernizare Cartier Buna Vestire, - extindere reţele subterane cartier Albert,  - construcţie pasaj peste calea ferată între străzile Depoului şi Mimiului, în zona Podului de Lemn etc.

Aşa cum aţi putut constata, ca primar al municipiului Ploieşti, am avut un principiu de la care nu m-am abătut: acela al instaurării legalităţii în activitatea Primăriei şi al neimplicării politicului în nicio decizie importantă a instituţiei. Acesta este şi motivul pentru care, ca primar, am acordat o autoritate fără precedent celor doi vice-primari: Cristian Ganea de la PSD şi George Pană de la ALDE. Fără calcule politice, doar în scopul armonizării tuturor intereselor pentru dezvoltarea oraşului. Pentru a le oferi ploieştenilor oraşul pe care îl merită.

Guvernul a decis că trebuie să pedepsească ploieştenii pentru că au votat un primar de altă culoare politică. Altfel nu se explică decizia lor, în contextul în care de gestionarea proiectelor PNDL s-a ocupat exclusiv viceprimarul ALDE, George Pană. I-am delegat aceste competenţe tocmai pentru ca Ploieştiul şi ploieştenii să nu fie afectaţi de faptul că au votat un primar liberal, ştiind cum funcţionează, din nefericire, gândirea politicianistă a şefilor acestei organizaţii de partid.

Aşa cum reiese din comunicările oficiale ale primăriei, documentele transmise de noi au fost depuse în termenul legal şi instituţia a răspuns tuturor clarificărilor solicitate de Ministerul Dezvoltării pentru fiecare proiect, nu se poate trage decât următoarea concluzie: interesele Ploieştiului şi ale ploieştenilor sunt sacrificate din calcule politice meschine. În atare condiţii, aşa cum reiese din toate documentele aflate la primărie, principalul responsabil pentru această situaţie este, fără niciun echivoc, domnul viceprimar George Pană. Pe cale de consecinţă, solicit doamnei ministru Graţiela Gavrilescu, preşedinte al organizaţiei ALDE Prahova, să-i retragă imediat sprijinul politic pentru funcţia de viceprimar şi să nominalizeze o altă persoană pentru această funcţie. Închei subliniind că, indiferent de jocurile politice, Ploieştiul îşi va recăpăta statutul de oraş modern pe care îl merită.

Cu respect,

Adrian Dobre