Primăria Municipiului Ploieşti va monitoriza  blocul cu locuinţe sociale de pe Aleea Cătinei
Primăria Municipiului Ploieşti informează cetăţenii că, având în vedere incidentul care a avut loc, astăzi, în care a fost implicat un chiriaş al municipalităţii, în blocul cu locuinţe sociale de pe Aleea Cătinei, zona respectivă va fi atent monitorizată.
Precizăm că, persoana asistată social a ameninţat locatarii că va produce o explozie în imobilul sus amintit.  Bărbatul este cunoscut cu antecedente penale, acesta ispăşind o pedeapsă pentru omor. 
Deoarece, după ispăşirea pedepsei, a depus dosar pentru atribuirea  unei locuinţe sociale, în anul 2019, conform legii, acestuia i-a fost repartizată o unitate locativă , în blocul cu locuinţe sociale de pe Aleea Cătinei.
De-a lungul timpului, persoana respectivă a avut un comportament agresiv, inclusiv cu un angajat al administraţiei publice locale, care, între timp,  a depus şi o plângere la poliţie.
Administraţia publică ploieşteană are în proiect reabilitarea imobilului cu locuinţe sociale din Aleea Cătinei, proiectul respectiv urmând să se realizeze cu fonduri europene. Pentru punerea în aplicare a acestei investiţii, se impune mutarea chiriaşilor din acest bloc în alte locuinţe sociale aflate în patrimoniul municipalităţii ploieştene. Incidentul de astăzi a fost generat de refuzul extrem al chiriaşului amintit de a se muta în căminul de locuinţe sociale Fero.
În această ordine de idei, facem precizarea că, în prezent, situaţia la nivelul blocului cu locuinţe sociale de pe Aleea Cătinei este sub control, imobilul respectiv fiind supravegheat de către reprezentanţii instituţiilor locale cu competenţe în menţinerea ordinii şi liniştii publice.
 Totodată, cazul acestui chiriaş urmează să fie atent evaluat de serviciile publice de specialitate. 
Menţionăm că, potrivit Hotărârii Consiliului Local Ploieşti nr. 106/2013, chiriaşii municipalităţii, care au un comportament neadecvat, pot fi evacuaţi din locuinţele sociale. 
Astfel, deşi municipalitatea depune toate eforturile în vederea asigurării unei consilieri de specialitate, precum şi implementării măsurilor de protecţie socială pentru persoanele aflate în dificultate, informăm comunitatea locală că, în ultimă instanţă, se vor pune în aplicare prevederile actului normativ amintit anterior, pentru persoanele care nu vor respecta normele de convieţuire socială. 
 
Sursa:Comunicat Primaria Ploiesti
foto :www.observatorulph.ro