Primarul Municipiului Ploieşti  a verificat starea digului de pe râul Teleajen
Primarul Municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, a verificat în teren, şi în această dimineaţă, starea digului de pe râul Teleajen, care este afectat de ploile înregistrate în ultimele zile, în oraşul nostru. 
Reamintim că, în acest week-end, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a fost convocat într-o şedinţă extraordinară, pentru a analiza această situaţie împreună cu specialiştii din domeniul apelor şi gestionării riscurilor de inundaţii. 
Astfel, până în prezent, s-a intervenit cu saci de nisip, în vederea apărării provizorie a malului. 
La ora actuală, nivelul şi debitul râului Teleajen au scăzut, iar, în acest context, s-a decis realizarea a două canale pentru devierea apei. În zona digului de pe râul Teleajen au fost deja transportate 16 dale în greutate de 6 tone fiecare, în vedere consolidării peretelui afectat.
“Lucrarea respectivă este una provizorie, menită să susţină digul până la primăvară, când vom începe un amplu proiect de consolidare. 
Încă de sâmbătă seară, când am fost alertaţi cu privire la această problemă, am colaborat direct cu specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, ai Administraţiei Naţionale Apele Române, sucursala Prahova şi Instituţia Prefectului - judeţul Prahova, în vederea stabilirii rapid a unor măsuri esenţiale, pentru a se menţine în siguranţă municipiul Ploieşti. Zona respectivă va fi atent monitorizată în continuare ”a declarat, în acest context, primarul Andrei Liviu Volosevici.
 
Sursa:Comunicat Primaria Mun.Ploiesti