Actiuni ale Politiei Locale Ploiesti .

Bărbat prins la furat de flori

La data de 25.06.2017, în jurul orei 10.50, un echipaj al Poliţiei Locale Ploieşti care efectua serviciul de patrulare în zona de nord a municipiului a fost sesizat cu privire la faptul că în sensul giratoriu de pe Bulevardul Republicii, în dreptul magazinului Kaufland, o persoana de sex masculin sustrăgea flori.

La faţa locului, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică l-au depistat pe numitul A.E, în vârstă de 57 ani, cu domiciliul în municipiul Ploieşti.

 În urma verificărilor efectuate, asupra acestuia au fost găsite 61 fire de flori cu rădăcină, pe care intenţiona să le transporte cu o bicicletă.

Persoana în cauză şi bunurile găsite asupra sa au fost predate lucrătorilor Secţiei nr. 2 de Poliţie, pentru continuarea cercetărilor.

          Tineri reţinuţi pentru furtul unor produse de simigerie

În noaptea de duminică spre luni a.c., în jurul orei 00.20, în timp ce patrulau pe strada Poştei, poliţiştii locali din cadrul Biroului Intervenţie Rapidă au surprins trei persoane de etnie rromă care sustrăgeau produse de simigerie dintr-un chioşc, unde au pătruns prin efracţie pe geamul de servire clienţi.

În urma legitimării şi verificării au fost identificaţi numiţii Ş.A., de 27 ani, M.V., de 14 ani şi A.N., de 15 ani, acesta din urmă având asupra sa şi un cuţit cu lama de aproximativ 8 cm.

Între timp, la faţa locului s-a prezentat şi un echipaj din cadrul Poliţiei Municipale, ce a fost informat cu privire la producerea evenimentului, în vederea continuării cercetărilor. Totodată, s-a procedat la predarea suspecţilor şi a bunurilor găsite asupra lor.

Situaţie sancţiuni perioada 19-25 iunie 2017

În perioada 19-25 iunie 2017, patrulele pedestre şi mobile aparţinând Poliţiei Locale Ploieşti au desfăşurat acţiuni pentru depistarea persoanelor care încalcă normele de convieţuire socială, fiind aplicate un număr de 259 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 56350 lei.

Totodată, poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul circulaţiei pe drumurile publice au efectuat controale specifice pentru o bună conduită a conducătorilor de autovehicule pe raza localităţii, ce au obligaţia de a respecta semnificaţia indicatoarelor rutiere care reglementează oprirea şi staţionarea interzisă, precum şi accesul pe interzis. În aceeaşi perioadă, aceştia au aplicat un număr de 109 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 25250 lei. De asemenea, aceştia au asigurat şi fluidizarea traficului rutier în zonele aglomerate.