Primăria Municipiului Ploieşti a continuat activităţile de deszăpezire
Astfel, în cursul zilei de marti, operatorul de salubritate, S.C. Rosal Grup S.A., a intervenit cu utilaje mecanizate pentru îndepărtarea zăpezii pe arterele principale de circulaţie şi pe străzile adiacente acestora, prioritate în aceste acţiuni având traseele mijloacelor de transport în comun şi căile de acces spre spitale sau pieţe.
 
Totodată, s-a împrăştiat material antiderapant pe partea carosabilă a străzilor, asigurându-se condiţii de siguranţă autovehiculelor aflate în trafic.
 
Zeci de angajaţi ai S.C. Rosal Grup S.A. au curăţat manual şi trotuarele, permiţând accesul pietonilor spre obiectivele şi instituţiile de interes local situate în Centrul Civic.
 
De asemenea, lucrătorii S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L. au efectuat activităţi de îndepărtare a zăpezii depuse pe arbuştii şi gardurile vii din parcurile şi grădinile publice ale municipiului, pentru protejarea acestora de îngheţ.
 
“Fluidizarea circulaţiei rutiere, în condiţiile meteorologice actuale, rămâne în atenţia noastră, respectiv a Comandamentului local pentru deszăpezire, activitatea operatorului de salubritate fiind atent monitorizată, în teren, de către reprezentanţii Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti.
 
În această noapte se va avea în vedere menţinerea drumurilor în stare bună. Se va împrăştia şi material antiderapant, pentru a nu se permite formarea unui strat de gheaţă pe partea carosabilă a străzilor.
 
Adresez din nou rugămintea către cetăţeni, dar şi către agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în Ploieşti, să cureţe, în timp util, zăpada sau gheaţa din faţa propriilor proprietăţi, pentru menţinerea unei bune circulaţii la nivelul străzilor şi aleilor din interiorul cartierelor.
 
Totodată, persoanele care întâmpină probleme deosebite în circulaţie, în această perioadă, pot semnala aspectele respective direct la Dispeceratul permanent al municipalităţii, telefon 0244984.
 
Activităţile de deszăpezire în municipiul Ploieşti vor continua atâta timp cât situaţia meteorologică o va impune, conform planului local de acţiune stabilit cu toţi factorii implicaţi” a precizat primarul Andrei Liviu Volosevici.
 
Sursa:Comunicat Primaria Mun.Ploiesti