In seara aceasta a fost aprins iluminatul ornamental din Ploieşti
Primăria Ploieşti a dat startul Sărbătorilor de Iarnă, prin aprinderea luminiţelor. Oraşul a fost luminat, începând cu ora 18.00, de sute de mii de beculeţe, spre bucuria celor care au ales să-şi petreacă seara de 1 Decembrie în zona centrală a municipiului.
Aprinderea iluminatului ornamental din Ploieşti a avut loc marţi, de 1 Decembrie, la ora 18.00, în faţa Primăriei Ploieşti, unde au fost prezenţi reprezentanţii celor care, 24 de ore din 24 de ore, se află în linia I în lupta împotriva Covid.
„Am onoarea să fiu alături de eroii zilelor noastre, oameni care de-a lungul timpului, în ultimele nouă luni, ne-au adus optimism, ne-au redat speranţa, ne-au redat încrederea şi, de foarte, foarte multe  ori ne-au redat viaţa”, şi-a început discursul Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploieşti.
 
Anul acesta, drept recunoştinţă pentru efortul depus în timpul crizei Covid, butonul roşu a fost apăsat de un reprezentant al celor care se află în lina I: şeful Secţiei ATI de la Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.
În aplauzele celor prezenţi, reprezentanţii instituţiilor care s-au aflat în prima linie de la începutul crizei Covid au primit diplome de merit din partea municipalităţii.
 
Momentul aprinderii luminiţelor a fost aşteptat de mulţi ploieşteni care s-au strâns în parcul din faţa Palatului Administrativ din Ploieşti.
 
Sute de mii de beculeţe s-au aprins în acelaşi timp, spre bucuria celor care, în seara de 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, au ales să meargă în zona centrală a oraşului.