Primăria municipiului Ploieşti  a dispus continuarea activităţilor pentru combaterea poleiului pe drumurile principale şi podurile din oraş
 
Primarul Municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, a dispus continuarea activităţilor pentru combaterea poleiului pe drumurile principale şi podurile din oraş.
Astfel, începând din această seară, se va acţiona preventiv cu material antiderapant pe poduri şi pante, urmând ca, atunci când temperatura exterioară va ajunge la 1oC sau 0oC, să se intervină pentru combaterea depunerii stratului de gheaţă şi pe străzile încadrate la categoriile Urgenţă 1 şi 2, respectiv arterele principale de circulaţie şi străzile de legătură din cartiere, conform planului operativ de acţiune pe timpul sezonului rece.
În prezent, operatorul de salubritate are pregătite pentru intervenţie 15 sărăriţe din care: 6 sărăriţe - capacitate mică Toyota, 6 sărăriţe cu lamă - capacitate medie 5 - 7mc şi 4 sărăriţe -  capacitate mare de 10 mc. 
Menţionăm că, în funcţie de prognoza meteo cu privire la posibilitatea apariţiei precipitaţiilor sub forma de ninsoare, la nivelul municipiului Ploieşti sunt pregătite sa intervină suplimentar alte 15 utilaje sărăriţe. În această situaţie, se va acţiona pentru  deszăpezire pe poduri, pante, artere de circulaţie principale şi străzile de legătura din cartiere urmând ca, în funcţie de intensitatea precipitaţiilor sub forma de ninsoare, să se intervină şi pe străzile secundare din cartiere.
“Comandamentul local pentru deszăpezire este activ. Se va interveni prompt, încă din cursul acestei seri, pentru a se păstra în bună funcţionare drumurile din Ploieşti. Activităţile se vor desfăşura conform gradelor de urgenţă stabilite în planul operativ de deszăpezire şi combatere a poleiului al Municipiului Ploieşti. 
Vom depune toate eforturile necesare pentru înlăturarea impedimentelor cauzate de depunerile de gheaţă sau eventualele căderi de zăpadă, aşa încât să asigurăm transportul public urban, dar şi accesul spre unităţile medicale sau alte puncte de importanţă de la nivelul comunităţii ploieştene” a declarat, în acest context, primarul Andrei Liviu Volosevici.
 
Sursa:Comunicat Primaria Mun.Ploiesti