Piata Obor ar putea fi redeschisa .Comunicat Primaria Municipiului Ploiesti
Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, informează comunitatea locală că va iniţia un proiect de hotărâre care să permită desfăşurarea activităţilor comerciale în cadrul obiectivului Obor.
 
Proiectul de act normativ va fi supus analizei şi votului forului legislativ local, respectiv Consiliul Local Ploieşti, în următoarea şedinţă ordinară, care va avea loc joi, 26 noiembrie 2020. În acest sens, se va solicita completarea ordinii de zi a şedinţei respective cu proiectul de hotărâre amintit. 
 
Raportat la prevederile legale, care reglementează comerţul cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, respectiv la art. 7 din Hotărârea Consiliului Local nr. 348/2004, tipurile de pieţe ce pot fi organizate în zone publice sunt: pieţe agroalimentare, târguri, bâlciuri, pieţe mixte, pieţe volante, talciocuri. 
 
Având în vedere aceste aspecte,  proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Andrei Liviu Volosevici va aduce o specificare exactă a activităţii derulate în acest punct de lucru şi  o încadrare corecta a acestui obiectiv -  „PIAŢA MIXTĂ OBOR”. 
 
“Dacă votul va fi favorabil în Consiliul Local vom putea redeschide PIAŢA MIXTĂ OBOR, începând chiar din acest week-end. 
Aşa cum am anunţat, voi face tot ce se poate să nu blocăm activitatea din pieţele municipiului Ploieşti, un domeniu care reprezintă un factor important în structura economică a oraşului nostru.
Depunem zilnic eforturi pentru ca Ploieştiul să funcţioneze, în această perioadă, în parametri normali. Tocmai de aceea revin cu rugămintea ca toţi ploieştenii să fie responsabili şi să respecte toate normele impuse de lege pentru prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19” a declarat, pe această temă, primarul Andrei Liviu Volosevici.