Primăria Municipiului Ploieşti nu  va mai organiza dezbaterea publică pe tema impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2021
Comunicat Primaria Municipiului Ploiesti :
Primăria Municipiului Ploieşti şi Serviciul Public Finanţe Locale Ploieşti informează cetăţenii că nu se va mai organiza dezbaterea publică pe tema impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2021, eveniment care era programat pentru data de 27 noiembrie 2020.
 
Având în vedere contextul epidemiologic actual şi măsurile dispuse la nivel naţional pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2, respectiv interzicerea adunării unui număr mare de persoane într-un spaţiu închis, autoritatea publică ploieşteană a luat decizia de a nu se mai organiza activitatea respectivă. 
 
Reamintim că în cadrul proiectului de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2021 supus dezbaterii publice se regăsesc impozitele şi taxele locale nemodificate în raport cu anul anterior, impozite indexate doar cu rata inflaţiei de 3,8%, conform Hotărârii de Consiliu Local nr. 106/2020 şi art.491 din Codul fiscal.
Totuşi, dacă ploieştenii au recomandări, propuneri şi/sau sugestii pe marginea proiectului de hotărâre privind impozitele şi taxele locale pentru anul 2021, avem rugămintea să le transmită pe adresa de email comunicare@ploiesti.ro .
“Dialogul deschis cu ploieştenii este foarte important pentru mine şi tocmai de aceea consider principiul transparenţei decizionale ca fiind fundamental în activitatea administraţiei publice locale. Suntem în acest context pandemic care, din păcate, limitează întâlnirile faţă în faţă cu cetăţenii. Trebuie să fim responsabili faţă de ceilalţi şi să respectăm măsurile de distanţare socială. 
Ploieştenii trebuie să ştie că obligaţiile lor fiscale nu vor creşte în 2021 în raport cu acest an. Dacă sunt cetăţeni care doresc să ne transmită propuneri pe această temă îi invit să ne scrie şi îi asigur că sugestiile lor vor fi atent analizate. Mulţumim ploieştenilor pentru înţelegere faţă de decizia luată! ”, a declarat primarul Andrei Liviu Volosevici.
 
Foto cu caracter ilustrativ