În sfârşit... a fost inaugurat podul de la Vest.

După aproximativ 2 ani, peste 50 % din valoarea proiectului plătita din bani publici (aproximativ (24,5 milioane de lei), deşi normal ar fi fost ca Primăria Ploieşti să suporte 2 %, restul finanţării venind din fonduri europene, astăzi, a fost inaugurat podul Mărăşeşti.
În prezenţa a 50 ploieşteni, reprezentanţilor administraţiei locale, primarul Adrian Dobre, a tăiat panglica inaugurară a pasajului Mărăşeşti, de fapt un pod care are două benzi pe sens.
Privind obiectiv, este bine pentru şoferi, care nu vor mai pierde minute bune la ieşirea din oraş, dinspre Podul Înalt.„După multe eforturi şi probleme care au trebuit rezolvate, podul a fost inaugurat. N-au fost respectate anumite termene, au existat probleme despre care, la început nu s-a ştiut. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 47 de milioane de lei fără TVA. 22,5 milioane provin din fonduri europene, restul din bugetul Ploieştiului. Se face o analiză pentru a stabili cu exactitate motivele pentru care s-a ajuns în această situaţie”, a declarat primarul mun. Ploieşti, Adrian Dobre.

La inaugurare a participat şi un grup de suporteri petrolişti, care au “protestat “paşnic în privinţa problemelor cu cedarea mărcii către ACS Petrolul 52 Ploieşti.
Aceştia s-au purtat civilizat, însă Primarul mun. Ploieşti a fugit de responsabilitate într-o maşină cu numere de Bucureşti, umilindu-i pe suporterii “lupilor galbeni “ care aşteptau un răspuns de la domnia sa.

 

 

„Proiectul a prevă zut realizarea unui pasaj suprateran peste 5 fire de cale ferată, în prelungirea străzii Mărăşeşti (lungime aproximativă a străzii afectată de investiţie: 720 m) şi a implicat realizarea următoarelor lucrări:
Realizarea unui pasaj suprateran cu 4 benzi, inclusiv rampe în lungime 471 m;
Lărgirea de la 2 benzi la 4 benzi a tronsonului străzii Mărăşeşti pe o lungime de 250 m;
Realizarea unui sens giratoriu care să faciliteze accesul către DN1 (Centura municipiului Ploieşti), autostrada A3 şi Parcul Municipal Vest, Platforma Industrială Brazi, cartierul Mitică Apostol şi comună Târgşoru Vechi;
Construirea a 4 drumuri de acces pentru riverani de-a lungul pasajului suprateran în lungime totală de 1085 m;
Realizarea iluminatului stradal atât pentru pasaj, cât şi pentru drumurile de acces construite în lungime de 720 m;
Realizarea unui sistem de canalizare pluvială pentru colectarea şi evacuarea apelor pluviale de pe suprafaţa pasajului superior cu descărcare în reţeaua publică orăşenească, în lungime de 1304 m;
Devierea/protejarea/înlocuirea unor reţele de utilităţi”, se arată în comunicatul de presă emis de Primăria Ploieşti, înainte de inaugurarea de azi.