BULETIN DE PRESĂ  IJP PRAHOVA.22 august 2020
 
Material lemnos tăiat ilegal
 
La data de 11 august a.c. poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Cocorăştii Colţ s-au autosesizat cu privire la o posibilă tăiere fără drept a mai multor arbori nemarcaţi, în interiorul unei foste balastiere, din comuna Şirna.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Ploieşti au stabilit faptul că la începutul lunii iulie a.c., reprezentanţii societăţii fostei balastiere, amplasată în extravilanul comunei, ar fi tăiat aproximativ 36 mc de arbori de esenţă salcie şi plop, în valoare de aproximativ 6.500 de lei, fără ca aceştia să solicite marcarea arborilor de către reprezentaţi ai Ocolului Silvic Ploieşti.  
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră situată pe terenuri  din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate, prevăzut de art. 107 din Codul Silvic.
 
Infracţiuni la regimul rutier
 
La data de 16 august a.c., în jurul orei 19.30, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Drajna, au oprit pentru control în comuna Poseşti, un autoturism condus de un bărbat, care se deplasa sinuos pe direcţia Vălenii de Munte către Poseşti. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
În  noaptea de 17/18 august a.c., în jurul orei 01.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Breaza, au oprit pentru control în localitate, o motocicletă condusă de un bărbat,  fără plăcuţă cu număr de înmatriculare. Din verificările efectuate, a reieşit faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere, iar motocicleta nu este înmatriculată.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvarşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.
 
Foto cu caracter ilustrativ