IJP PRAHOVA . PESTE 1250 DE FORŢE ALOCATE ÎN ACEST WEEKEND PENTRU PREVENIREA ŞI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL  SARS-COV-2
 PESTE 1250 DE FORŢE ALOCATE ÎN ACEST WEEKEND PENTRU PREVENIREA ŞI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL  SARS-COV-2
 
În ultimele 72 de ore, echipe mixte formate din poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentaţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, Direcţiei de Sănătate Publică Prahova şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova au acţionat în sistem integrat pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 
Timp de trei zile, peste 1250 de forţe au fost angrenate în diverse acţiuni realizate la nivelul judeţului Prahova, preponderent, în zonele aglomerate şi în mijloacele de transport în comun. În cadrul activităţilor au fost controlate 738 de obiective/locaţii (societăţi comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate 3937 de persoane şi verificate 784 de autovehicule (dintre acestea 639 fiind mijloace de transport public în comun). 
 
Astfel, au fost efectuate verificări la 212 societăţi comerciale, fiind aplicate în total 531 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 118.000 de lei. Dintre acestea, 314  sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 204 pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială,  5 pentru fapte de natură economică, 5 pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea/carantinarea şi 3 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor Legii nr. 55/2020.
Exemple:
La data de 7 august a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie nr. 4 Ploieşti au organizat, în intervalul 19.00-21.00, în zona Gării de Sud, Bariera Bucureşti şi a Bulevardului Independenţei, o acţiune pentru asigurarea unui climat de ordine publică şi siguranţă rutieră, totodată, fiind verificat modul de respectare a prevederilor legale în vigoare, în contextul riscului răspândirii infecţiei cu Covid-19. 
În urma controalelor, au fost aplicate 11 sancţiuni, dintre care 9 conform Legii 55/2020 (pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală), o sancţiune pentru abateri de la legislaţia rutieră şi una pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială.
 
La data de 8 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil au organizat, în  intervalul 14.30-20.30, o amplă acţiune, pe raza oraşelor Mizil şi Urlaţi, precum şi a comunelor Ceptura şi Fulga. Astfel, peste 120 de poliţişti şi jandarmi au participat la o acţiune integrată ce a avut ca scop asigurarea unui climat de ordine publică şi, totodată, verificarea modului de respectare a prevederile legale în vigoare, în contextul riscului răspândirii infecţiei cu Covid-19. 
Au fost legitimate 909 persoane, controlate 716 autoturisme (dintre care 18 mijloace de transport în comun). De asemenea, au fost aplicate 90 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 72 pentru abateri de la legislaţia rutieră, una pentru  încălcarea unor norme de convieţuire socială şi 17 pentru abateri de la Legea nr. 55/2020. Poliţiştii rutieri au reţinut trei permise de conducere, fiind constatată şi o infracţiune rutieră (conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat). 
În noaptea de 8/9 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Blejoi, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ai Direcţiei Sanitar- Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au desfăşurat o activitate, în intervalul 22:00 – 02:00. În cadrul acţiunii, un operator economic din Păuleşti a fost sancţionat contravenţional de reprezentanţii DSVSA conform HG 984/2005 cu amendă în valoare de 2000 lei, pentru deţinerea a 7 kg de carne, pentru care nu exista etichetă fiind, totodată, dispusă măsura retragerii de la vânzare.
 
În cursul zilei de ieri, poliţiştii din Băicoi au desfăşurat o acţiune în târgul săptămânal din localitate, ce a avut ca scop limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2, combaterea faptelor de comerţ ilegal, dar şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.850 de lei. De asemenea, poliţiştii au reamintit cetăţenilor necesitatea, dar şi obligativitatea purtării măştii de protecţie, drept unul dintre factorii esenţiali în prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 
Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritatea tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.  Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.