IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.4 AUGUST 2020
Infracţini la regimul rutier
 
La data de 2 august a.c., poliţiştii din cadrul Biroul Rutier au fost sesizaţi cu privire la faptul că în municipiul Ploieşti un conducător auto s-ar afla la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii s-au deplasat la locul indicat, unde au identificat un bărbat care emana halenă alcoolică.  La testarea cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, s-a constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere reţinut. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis. 
 
La data de 3 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pentru control, în localitatea Boldeşti-Scăeni, un autoturism condus de un bărbat ce emana halenă alcoolică. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cursul nopţii de 3/4 august, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ciorani au oprit în trafic, pe un drum comunal, un autoturism condus de un bărbat din Mizil. Întrucât şi acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În cele două situaţii prezentate au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Mijloacele de transport în comun, verificate de poliţişti
 
Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au acţionat la data de 3 august a.c., pentru verificarea modului de respectare a normelor legale în vigoare, pe timpul stării de alertă, în mijloacele de transport în comun. În cadrul acţiunii, au fost verificate 84 de autovehicule destinate transportului public de persoane, totodată conducătorilor auto şi pasagerilor  au primit recomandări din partea poliţiştilor privind respectarea măsurilor de protecţie individuală. În mijloacele de transport au fost identificate 29 de persoane care nu respectau obligaţia de a purta mască de protecţie. Poliţiştii au aplicat  29 de sancţiuni contravenţionale  conform Legii 55 / 2020 şi alte sancţiuni potrivit OUG 195/2002R  în valoare  de aproximativ 4.800 de lei.