IPJ PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.28 iulie 2020
Infracţiuni la regimul rutier
 
La data de 26 iulie a.c., în jurul orei 21.00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Câmpina au fost sesizaţi cu privire la faptul că în localitatea Şotrile un conducător auto a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale. Poliţiştii s-au deplasat la locul indicat, unde au identificat un bărbat, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta ar fi condus autoturismul în cauză şi ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, intrând în gardul unui imobil. Totodată, s-a constatat faptul că, persoana în cauză nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie, iar la momentul testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducere sub influenţa alcoolului. În urma administrării probatoriului, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. 
 
La data de 27 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Floreşti, au oprit, în trafic, în localitatea Floreşti, un autoturism condus de un bărbat. Din verificările efectuate a reieşit faptul că, persoana în cauză, are permisul de conducere reţinut.
În aceeaşi zi, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au depistat în trafic pe strada Mărăşeşti din Ploieşti, un bărbat care se deplasa la volanul unui autoturism, deşi avea dreptul de a conduce suspendat. 
În aceste cauze, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.