IN JUD.PRAHOVA  AU AVUT LOC ACŢIUNI PENTRU PREVENIREA RASPÂNDIRII SARS-COV2
În ultimele 24 de ore, pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2, au fost desfăşurate, în sistem integrat, noi acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară. 
Echipe mixte formate din aproximativ 270 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Prahova au verificat modul de respectare a normelor legale impuse în perioada stării de alertă, acţionând în zonele aglomerate, terase şi în mijloace de transport în comun.
În cadrul activităţilor au fost controlate 167 de obiective/locaţii (societăţi comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate 182 de  persoane şi verificate 116 de autovehicule (dintre acestea 43 de mijloace de transport public în comun). 
Astfel, au fost efectuate verificări la 111 societăţi comerciale, fiind aplicate în total 64 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 24.460 de lei.  Dintre acestea, 16 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 45 pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, iar 3 pentru fapte de natură economică.
Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritatea tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă. 
 
Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică.  
 
Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.
 
Sursa:Comunicat IJP Prahova