Prahova.ECHIPE MIXTE AU ACŢIONAT,  ÎN SISTEM INTEGRAT, PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV2
 
În ultimele 48 de ore, au fost desfăşurate, în sistem integrat, noi acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară, pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2.
Echipele mixte formate din aproximativ 270 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Prahova au verificat modul de respectare a normelor legale impuse în perioada stării de alertă, acţionând în zonele aglomerate, terase şi în mijloace de transport în comun.
În cadrul activităţilor au fost controlate 157 de obiective/locaţii (societăţi comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate 587 de  persoane şi verificate 121 de autovehicule (dintre acestea 54 de mijloace de transport public în comun). 
Astfel, au fost efectuate verificări la 102 societăţi comerciale, fiind aplicate în total 109 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 90.430 de lei.  Dintre acestea, 38 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 49 pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, iar 22 pentru fapte de natură economică.
Exemple:
În urma unui control efectuat la un agent economic din Ploieşti, s-a constatat faptul că acesta nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru aproximativ 200 kg de legume şi 320 de bucăţi de porumb de fiert. În cauză, pentru abaterile constatate, agentul economic a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 12/1990 cu amendă de 20.000 lei, dispunându-se totodată măsura complementară a confiscării produselor.
Tot ieri, poliţiştii au identificat şi sancţionat un operator economic din Ploieşti care nu a fiscalizat în întregime sumele obţinute din vânzarea mărfurilor. Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional conform O.G.  28/1998 cu amendă în valoare de 20.000 lei, fiind confiscată şi suma de 2.513 de lei, identificată ca nefiscalizată.
 
Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritatea tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă. 
 
Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică.  
 
Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.
 
Sursa:Comunicat IJP Prahova