Duminică, 19 iulie 2020, au fost desfăşurate, în sistem integrat, noi acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară
 
Duminică, 19 iulie a.c., au fost desfăşurate, în sistem integrat, noi acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară, pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2.
Echipele mixte formate din aproximativ 280 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Prahova au verificat modul de respectare a normelor legale impuse în perioada stării de alertă, acţionând în zonele aglomerate, terase şi în mijloace de transport în comun, pentru conştientizarea cetăţenilor cu privire la respectarea normelor legale în vigoare.
În cadrul activităţilor au fost controlate 69 de obiective/locaţii (societăţi comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate 229 de  persoane şi verificate 68 de autovehicule (dintre acestea 43 de mijloace de transport public în comun). 
Astfel, au fost efectuate verificări la 60 societăţi comerciale, fiind aplicate în total 30 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 8.750 de lei.  Dintre acestea, 14 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 2 pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite restricţii/interdicţii şi 14 pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială.
Exemplu:
În localitatea Băicoi, la un agent economic, reprezentanţii DSVSA Prahova au constatat faptul că societatea desfăşura activităţi de comercializare a produselor alimentare fără a avea autorizaţie emisă de DSVSA, conform prevederilor legale. Societatea a fost sancţionată conform H.G. 984/2005 cu amendă în valoare de 20.000 lei, fiind confiscate produsele expuse la vânzare, iar ca măsura complementară a fost dispusă suspendarea desfăşurării activităţii, până la intrarea în legalitate. 
Aceeaşi societate comercială a fost sancţionată contravenţional conform O.G.  28/1998 cu amendă în valoare de 20.000 lei, fiind confiscată şi suma de 1.859 de lei identificată ca nefiscalizată.
 
Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritatea tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.
Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică.
Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.
Sursa:IJP Prahova