IJP PRAHOVA. BULETIN DE PRESĂ.17-19 iulie 2020
 
Prinşi de poliţişti băuţi la volan şi fără permis
 
La data de 17 iulie a.c., în jurul orei 05:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Urlaţi au oprit în Urlaţi, pentru control, un autoturism condus de un bărbat. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că persoana în cauză conducea autovehiculul fără să deţină permis de conducere. Totodată, întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
La data de 18 iulie a.c., în jurul orei 19:30, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Puchenii Mari au oprit pentru control un moped, condus de un bărbat, iar cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că acesta nu deţine permis de conducere, iar mopedul în cauză nu este înregistrat. De asemenea, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,51 mg/l în aerul respirat. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Tot în cursul zilei de 18 iulie a.c., poliţiştii au depistat mai mulţi conducători de autovehicule care au decis să se urce la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. 
Astfel, poliţiştii din cadrul Poliţiei Boldeşti-Scăeni au depistat un bărbat de 52 de ani care emana halenă alcoolică. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeaşi zi, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Bălţeşti, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti şi cei din cadrul Poliţiei Câmpina au depistat alţi 3 conducători care deşi se aflau la volanul autoturismelor, emanau halenă alcoolică. La testarea cu aparatul etilotest, au fost înregistrate valori de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv două valori de 0,53 mg/L alcool pur în aerul expirat. În toate aceste situaţii, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infraţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Totodată, în acest final de săptămână, poliţiştii au mai depistat în localităţile Vălenii de Munte, Puchenii Mari şi Filipeştii de Târg, trei conducători de autovehicule care nu deţineau permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În toate situaţiile, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.