IJP PRAHOVA. BULETIN DE PRESĂ.14-15 iulie 2020
Femeie reţinută pentru furt prin metoda "Pomana"
 
Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 4 Ploieşti efectuează cercetări într-o cauză privind săvârşirea unei infracţiunii de furt calificat, de către persoane necunoscute, prin metoda ”pomana”. În fapt, în ziua de 21 mai a.c., victima a fost abordată de către o femeie necunoscută sub pretextul oferirii de produse şi bani în memoria unei persoane decedate, ocazie cu care i s-a solicitat şi schimbarea unei bancnote de 200 de lei. Profitând de neatenţia părţii vătămate, persoana necunoscută ar fi pătruns în locuinţă, de unde ar fi sustras suma de 7000 de lei. În urma verificărilor efectuate, a fost identificată o femeie bănuită de comiterea faptei, faţă de care, în baza administrării probatoriului, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Bărbat reţinut de poliţişti pentru infracţiuni la regimul rutier
 
Din verificările efectuate de poliţişti în cazul unui accident rutier soldat cu pagube materiale produs în municipiul Ploieşti a reieşit faptul că, bărbatul care a condus vehiculul implicat în eveniment nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, cu ocazia testării acestuia, aparatul etilotest a indicat valoarea de 0.83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, faţă de conducătorul auto a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.
 
Băuţi la volan
 
La data de 13 iulie a.c., în jurul orei 17:00, poliţiştii rutieri au oprit pentru control un autoturism în oraşului Băicoi, moment în care au constatat că bărbatul aflat la volanul autovehiculului emana halena alcoolică. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeaşi zi, atât poliţiştii Serviciului Rutier cât şi poliţiştii staţiunii Buşteni au depistat, în trafic, alte două persoane care conduceau autovehicule, deşi consumaseră alcool. În ambele cazuri, valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În toate situaţiile prezentate, au fost întocmite dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.