Primaria Ploiesti a semnat contractul privind achiziţionarea a 20 de troleibuze
Primarul Municipiului Ploieşti, domnul Adrian Florin Dobre, a semnat, astăzi, contractul privind „Achiziţionarea a 20 de troleibuze normale cu lungimea de cca 12 m destinate transportului public urban de calatori pentru Municipiul Ploieşti”.
 
Astfel, ploieştenii vor călători în condiţii ridicate de confort datorită celor 20 de noi troleibuze, ce vor fi achiziţionate printr-un proiect finanţat cu fonduri Regio.
Noua investiţie a municipalităţii ploieştene se va realiza prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4, Obiectiv specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Câştigătorul licitaţiei, iniţiată în acest context de către  Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, este firma Solaris. 
 
Obiectivul general al acestui proiect este îmbunătăţirea transportului public în municipiul Ploieşti, prin achiziţia de material rulant de tip troleibuz pe rutele de transport public selectate, printr-o abordare integrata bazată pe Planul de mobilitate urbană durabilă pentru Polul de Creştere Ploieşti.
 
Astfel, Municipiul Ploieşti va beneficia de 20 de troleibuze noi, complet electrice, ce vor fi utilizate pe cele două trasee de troleibuze existente, care înregistrează zilnic o frecvenţă ridicată de călători, respectiv  ruta 44 (11 troleibuze) şi ruta 202 (9 troleibuze). 
Noile mijloace de transport public vor asigura funcţionalitatea la capacitatea de 100% a liniilor existente de troleibuz şi respectarea orarului curselor, inclusiv la orele de vârf. 
 
Troleibuzele ce vor fi achiziţionate de administraţia locală vor avea  o capacitate de minim 70 pasageri, din care 30 de locuri pe scaun şi vor contribui la creşterea calităţii aerului, asigurarea de condiţii superioare de transport, prin dotările de care vor dispune, respectiv podea joasă, 100% electrice, cu emisii  zero, vor fi mai puţin zgomotoase, cu facilităţi STI – sisteme inteligente de transport, în condiţiile în care se estimează şi creşterea gradului de utilizare a acestui mijloc de transport la nivel local,  în defavoarea transportului auto privat. 
Totodată, cele 20 de troleibuze achiziţionate în cadrul acestui proiect vor veni dotate cu sistem de informare a pasagerilor, tracking GPS şi anunţarea staţiei următoare, sistem de climatizare, sistem de supraveghere video, sistem automat de taxare, computer gestiune management trafic, display pentru anunţuri şi reclame, validatoare.
Noile mijloace de transport urban, împreună cu celelalte 18 autobuze diesel Euro6, ce au fost achiziţionate deja de municipalitate, vor îmbunătăţi flota de  mijloace de transport ecologice, în municipiul Ploieşti. Aceste troleibuze reprezintă doar o etapă în ceea ce înseamnă angajamentul luat de conducerea primăriei de a înlocui flota de mijloace de transport învechite şi uzate cu un sistem de transport eficient, ecologic, dedicat călătorilor.
Valoarea totală a proiectului este de  47.690.600,00 lei, iar perioada de implementare a acestuia se va încheia la data de 31 decembrie 2022. 
“Mă bucură faptul că pot să le aduc ploieştenilor o nouă veste bună privind modernizarea transportului urban în oraşul nostru. Noile troleibuze vor asigura un transport pentru călători confortabil, în condiţii sigure şi nu în ultimul rând nepoluant, încadrat în standardele ecologice.    Reuşim astfel să le oferim ploieştenilor o creştere a calităţii acestui serviciu public şi înnoirea parcului auto al operatorului local de profil, dar şi implementarea unor soluţii viabile şi eficiente menite să reducă gradul de poluare atmosferică pe care o resimţim în oraşul nostru, în special în orele cu trafic aglomerat”, a declarat, în acest context, primarul Municipiului Ploieşti, domnul Adrian Florin Dobre.
Sursa:Comunicat Primaria mun.Ploiesti