IJP Prahova  .ACŢIUNI PENTRU VERIFICAREA RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECŢIE SANITARĂ  ÎN ZONELE AGLOMERATE
Activăţile de control, desfăşurate în sistem integrat de echipele mixte formate din reprezentanţi ai instituţiilor publice cu atribuţii în domeniu, au continuat şi în cursul zilei de ieri (sambata 4 iulie a.c.) în scopul prevenirii, verificării şi sancţionării faptelor care duc la răspândirea virusului SARS-CoV-2 şi încălcarea normelor privind contextul actual. 
Astfel, aproximativ 400 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino“ al Judeţului Prahova, Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova au desfăşurat activităţi de verificare a respectării normelor legale impuse pentru perioada stării de alertă, în zonele de agrement şi turistice aglomerate, cluburi, terase, centre comerciale, pieţe, transport public.
În cadrul activităţilor au fost verificate 169 de obiective/locaţii, dintre acestea 109 societăţi comerciale şi 10 mijloace de transport în comun, fiind legitimate peste 450 de persoane şi verificate în total 94 de autovehicule.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 107 sancţiuni contravenţionale, dintre care 11 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, 28 pentru fapte de natură economică, 69 pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială prevăzute de Legea nr. 61/1991, valoarea totală a amenzilor fiind de 75.600  lei. 
Cu ocazia activităţilor desfăşurate, au fost depistate 10 persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală (nu au purtat masca de protecţie), acestea fiind sancţionate contravenţional (avertisment) şi o societate comercială care nu a respectat măsura privind suspendarea consumului produselor  alimentare şi al băuturilor alcolice şi nealcolice, în spaţiile comune de servire a mesei, din interiorul clădirilor.
În Buşteni, au fost depistate patru persoane care consumau băuturi alcoolice şi nealcoolice în interiorul unei cafenele.
Atât cele patru persoane, cât şi  administratorul societăţii au fost avertizaţi cu privire la respectarea măsurilor impuse prin Legea nr. 55/2020 şi a actelor normative complementare, în contextul pandemiei de COVID-19.
Totodată, au fost executate şi controale în trafic privind respectarea normelor de circulaţie rutieră pe drumurile publice, fiind aplicate peste 180 de sancţiuni conducătorilor auto care nu au respectat prevederile O.U.G. nr.195/2002. 
Astfel, a fost depistat un bărbat care conducea un autovehicul pe drumurile publice, deşi consumase băuturi alcoolice, rezultatul testării cu aparatul etilotest fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.
Activităţile de acest gen vor continua, în perioada următoare efectivele şi mijloacele tehnice din teren fiind suplimentate.