IJP  PRAHOVA   A EFECTUAT  ACŢIUNI PENTRU VERIFICAREA RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECŢIE SANITARĂ  ÎN ZONELE AGLOMERATE
Echipele mixte de control, formate din reprezentanţi ai instituţiilor publice cu atribuţii în domeniu, acţionează de aseară, în sistem integrat în scopul prevenirii, verificării şi sancţionării faptelor care duc la răspândirea virusului SARS-CoV-2 şi încălcarea normelor privind contextul actual. 
Astfel, peste 350 de efective, respectiv poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, Inspectoratului Teritorial de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Ploieşti au desfăşurat, în sistem integrat, activităţi de verificare a respectării normelor legale impuse pentru perioada stării de alertă, în zonele de agrement şi turistice aglomerate, cluburi, terase, centre comerciale, pieţe, ştranduri, transport public şi alte zone de interes.
În cadrul activităţilor au fost verificate 199 de obiective, dintre acestea 152 de societăţi comerciale şi 45 de mijloace de transport în comun, fiind legitimate peste 500 de persoane şi verificate în total 189 de autovehicule.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 2 pentru  încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, iar 38 pentru încălcarea normelor de convieţuire socială prevăzute de Legea nr. 61/1991, valoarea totală a amenzilor fiind de 7.300 lei. 
Activităţile de acest gen vor continua, în perioada următoare efectivele şi mijloacele tehnice din teren fiind suplimentate.
 
Sursa:IPJ Prahova
Foto:max-media.ro