IPJ PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ. 2 iulie 2020
Bărbat arestat preventiv pentru furt
Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti efectuează cercetări într-o cauză penală privind o infracţiune de furt săvârşită de persoane necunoscute, în ziua de 19 iunie a.c. În urma activităţilor desfăşurate, aceştia au reuşit identificarea şi depistarea unui ploieştean bănuit de comiterea faptei, care ar fi sustras portofelul din geanta părţii vătămate. Faţă de bărbat a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile, acesta fiind cercetat şi în alte cauze similare. 
 
La volan, sub influenţa alcoolului
 
În cursul zilei de 1 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizaţi despre faptul că, pe DN 1A, în comuna Gura Vitioarei, a avut loc un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale. Odată ajunşi la faţa locului, colegii noştri au găsit autoturismul implicat şi l-au identificat pe conducătorul acestuia, în persoana unui bărbat din Slănic. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, iar la km 108+300m a intrat în şanţul de captare a apei aferent sensului, ulterior continuându-şi deplasarea aproximativ 1 km, după care a oprit pe partea carosabilă. Întrucât,  bărbatul emana halenă alcoolică, a fost  testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.
Depistat de poliţişti fără permis şi circulând cu o viteză de 108 km/h în localitate
 
Tot ieri, poliţiştii rutieri au depistat, în trafic, un bărbat care se deplasa la volanul unui ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară şi remorcă, pe raza oraşului Breaza. Acesta a fost înregistrat de aparatul pentru măsurare a vitezei, circulând cu 108 km/h, mult peste limita legală. Totodată, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte ansamblul de vehicule. În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis, fiind şi sancţionat contravenţional pentru nerespectarea normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice.