ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR RUTIERI ÎN MUNICIPIUL PLOIEŞTI  ŞI COMUNELE RÂFOV ŞI BERCENI
 
Astăzi, 2 iulie, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au organizat o acţiune ce a avut ca scop principal prevenirea şi reducerea riscului de producere a evenimentelor rutiere cu impact negativ.
Pe parcursul a două ore, peste 30 de poliţiştii rutieri şi reprezentanţi ai Registrului Auto Român au acţionat în trafic, în municipiul Ploieşti şi comunele Râfov şi Berceni.
 
În cadrul activităţilor au fost legitimate 243 de persoane şi controlate 217 autovehicule, iar 54 de persoane au fost testate cu aparatul etilotest, pentru neregulile constatate fiind aplicate un număr total de 88 de contravenţii. 
 
Astfel, poliţiştii au aplicat 30 de sancţiuni pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 12 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 5 pentru utilizarea telefonului mobil la volan şi  3 sancţiuni pentru lipsa documentelor, 11 conducători auto fiind sancţionaţi pentru defecţiunile tehnice ale vehiculelor.
 
De asemenea, au fost depistaţi 4 pietoni angajaţi în traversare neregulamentară şi 6 biciclişti care nu au respectat regulile de circulaţie pe drumurile publice, unul dintre aceştia aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, fapt atestat de valoarea indicată de aparatul etilotest, respectiv 1,00 mg/l alcool în aerul expirat. 
Pe linia controlului tehnic efectuat împreună cu reprezentanţii Registrului Auto Român au fost constatate deficienţe ce au condus la reţinerea a 7 certificate de înmatriculare.
Pentru a evita producerea unor evenimente rutiere negative, vă recomandăm:
Conduceţi prudent, adaptaţi viteza la condiţiile de drum şi trafic şi nu vă hazardaţi în depăşiri neregulamentare;
Nu consumaţi alcool sau alte substanţe psihoactive, care vă pot afecta capacitatea de a conduce vehicule pe drumurile publice;
Purtaţi centura de siguranţă;
Respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri;
Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că vehiculul pe care îl conduceţi îndeplineşte condiţiile tehnice necesare.
Sursa:IPJ Prahova