Poliţiştii ploieşteni au organizat acţiuni pentru siguranţa publică şi rutieră
Ieri, 30 iunie, poliţiştii din cadrul Secţiilor de Poliţie nr.1 şi 3 din municipiul Ploieşti au organizat acţiuni ce au avut ca scop principal creşterea siguranţei publice şi rutiere, prevenirea şi combaterea comerţului ilicit şi limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu virusul Sars-Cov-2.
Activitatea s-a desfăşurat în sistem integrat, pe parcursul a patru ore, fiind angrenate şi efective ale jandarmeriei, poliţiei locale, reprezentanţi ai Registrului Auto Român şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Prahova. Au fost vizate Sala Sporturilor Olimpia, cartierul Boldescu şi zona centrală a municipiului.
În cadrul activităţilor au fost legitimate 227 de persoane, controlate 64 de autovehicule şi verificate 20 de societăţi comerciale.
De asemenea, cu ocazia controalelor efectuate de poliţiştii rutieri au fost reţinute 2 permise de conducere pentru abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, respectiv pentru efectuarea manevrei de depăşire pe trecerea pentru pietoni. 
Pe linia controlului tehnic efectuat împreună cu reprezentanţii Registrului Auto Român au fost constatate deficienţe ce au condus la reţinerea a 6 certificate de înmatriculare.
Din totalul de 92 de contravenţii constatate de colegii noştri, 37 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 19 pentru nerespectarea normelor legale în domeniul economic, 24 la Legea 61/1991 privind normele de convieţuire socială şi 12 pentru alte abateri.
Cetăţenii au fost sfătuiţi de poliţişti să respecte măsurile specifice stării de alertă, purtarea corespunzătoare a mijloacelor de protecţie având un rol important în limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu virusul Sars-Cov-2.
Exemple:
La data de 30 iunie a.c., poliţiştii au indisponibilizat aproximativ 500 de kg de legume şi fructe, de la trei comercianţi care ofereau produsele spre vânzare fără a deţine documente legale de provenienţă. Faţă de cei trei, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr. 12/1990, totodată, bunurile fiind ridicate în vederea confiscării.
Cu ocazia verificărilor efectuate la o societate comercială care are ca activitate asigurarea serviciilor de servire a mesei pentru clienţi, au fost constatate nereguli privind fiscalizarea unor sume de bani provenite din încasări. Totodată, persoana juridică nu deţinea documente de provenienţă pentru anumite băuturi alcoolice, iar notele de recepţie aferente mărfurilor expuse nu erau întocmite. De asemenea, reprezentanţii C.J.P.C.P. au constatat faptul că nu erau respectate măsurile impuse cu privire la manipularea şi depozitarea bunurilor alimentare. Pentru neregulile constatate, operatorul economic a fost sancţionat cu amezi în valoare totală de 38.000 de lei.
 
Sursa:IJP Prahova