IJP PRAHOVA .BULETIN DE PRESĂ 26-28 IUNIE  2020

 

Cercetaţi de poliţişti după ce a sustras o bicicletă
 
La data de 28 iunie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 1 Ploieşti au fost sesizaţi, în jurul orei 14.00, că o persoană necunoscută a sustras o bicicletă, în Oborul Ploieşti. În urma verificărilor efectuate, a fost depistat un bărbat bănuit de comiterea faptei, acesta fiind condus la sediul unităţii de poliţie pentru audieri. Cu această ocazie, bărbatul a recunoscut fapta comisă. În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările continuând sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.
 
Infracţiuni la regimul rutier
 
În data de 27 iunie a.c., în jurul orei 00:30, poliţiştii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de o femeie, în municipiul Ploieşti. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul înregistrat a fost de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.
 
Duminică, 28 iunie, în jurul orelor 01:40, poliţiştii de ordine publică au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, în municipiul Ploieşti. Autoturismul avea montate plăcuţe cu numere provizorii de înmatriculare, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acestea au fost atribuite unui alt autovehicul, iar autorizaţia de circulaţie provizorie avea termenul de valabilitate expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
Tot duminică, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Şoimari au depistat în trafic, în comună Ariceştii Zeletin un bărbat care se deplasa la volanul unui autoturism, deşi nu avea acest drept, nefiind posesor al unui permis de conducere. Totodată, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0, 15 mg/l pur în aerul expirat. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.
 
Prinşi de poliţişti după ce au tăiat trei arbori din specia tei
 
Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică Prahova împreună cu reprezentanţii Ocolului Silvic Ploieşti au acţionat pe linia combaterii delictelor silvice în comunele Târgşorul Vechi şi Ariceştii Rahtivani. Cu ocazia activităţilor desfăşurate în pădurea Crângul lui Bot, în jurul orei 05:30, au depistat 2 bărbaţi, având 33, respectiv 18 ani, ambii din judeţul Dâmboviţa, care tăiaseră coronamentul unui număr de 3 arbori din specia tei, cu ajutorul unui fierăstrău manual, pentru a culege florile în vederea valorificării. Pentru prejudiciul cauzat fondului forestier naţional, cele două persoane au fost sancţionate contravenţional conform prevederilor Legii nr. 171/2010, cu amenzi în valoare totală de 4.000 lei.
 
Foto cu caracter ilustrativ