Prefectura Prahova. Informare de presă privind situaţia COVID19-Coronavirus  în Prahova, 29 iunie 2020
La nivelul judeţului Prahova, în data de 29 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 1466 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieşit de sub această măsură 116 persoane şi au intrat alte 104. În carantină instituţionalizată se mai află 21 de cetăţeni.
 
De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 382 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 12 au decedat, iar 108 au fost declarate vindecate şi externate.
 
În secţiile de Terapie Intensivă din judeţ, destinate îngrijirii bolnavilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, sunt internaţi 13 pacienţi (11 sunt ventilaţi mecanic).
 
Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.
 
Astfel, pe parcursul zilei de 28 iunie 2020, în cadrul acţiunilor punctuale, au fost verificate 72 de societăţi comerciale. Au fost legitimate 140 de persoane şi oprite în trafic 109 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări la 1299 de persoane dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu.
 
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 69 de sancţiuni, în valoare de 28.900 lei.
 
Documentele  oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiuna Hotărâri şi legislaţie.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).
 
Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE – 0800.800.358.