IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.26 iunie 2020
Infracţiuni la regimul rutier
 
Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Ciorani, au depistat în trafic, în localitatea Cioranii de Jos, un localnic care se deplasa la volanul unui autoturism , deşi nu avea acest drept, nefiind posesor al unui permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.
 
Şi poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Staţiunii Sinaia, în cursul zilei de ieri, în jurul orei 18:00, au oprit pentru control un autovehicul condus de un tânăr de 23 de ani. Din verificări a reieşit faptul că acesta nu deţine acest drept, în cauză fiind întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deţine permis de conducere.
 
Ieri dimineaţă, în jurul orei 09:00, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, au oprit în trafic, un auto condus de un bărbat din comuna Ceraşu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta este radiat din circulaţie din cursul anului 2019. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
Ieri, în jurul orelor 22:40 am fost sesizaţi cu privire la faptul că, la intersecşia dintre DJ713 şi DN 71, într-un autoturism staţionat se află o persoană. Poliţiştii de ordine publică au depistat autoturismul în locul indicat, la volan aflându-se un tânăr de 20 de ani, care emana halenă alcoolică. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 1,25 mg/l alcool pur în sângele expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.
 
Azi, în jurul orei 01:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Mizil au depistat în trafic două ansambluri de vehicule, formate din autotractor şi remorcă. Tractoarele nu aveau montate în locurile special amenajate din faţă şi din spate plăcuţe cu număr de înregistrare, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că niciunul nu figura ca fiind înmatriculat. Totodată, unul dintre conducători poseda permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul de vehicule. Acesta i-ar fi fost încredinţat spre a-l conduce pe drumurile publice de către administratorul societăţii la care bărbatul era angajat, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui auto de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv, încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. 
 
Foto cu caracter ilustrativ