BULETIN DE PRESA IJP  PRAHOVA.15 iunie 2020
Şi week-endul 13-15 iunie a.c. poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, au fost prezenţi la datorie, desfăşurând mai multe acţiuni având ca scop atât creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice, cât şi asigurarea climatului de ordine publică. 
 
Colegii noştri au acţionat pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente, precum nerespectarea regimului legal de viteză şi conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe. 
 
Astfel, în perioada vizată au fost depistaţi la volan 7 conducători auto cu o îmbibaţie alcoolică în etilotest care depăşea 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, în toate cazurile fiind deschise dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis. Totodată, politiştii au identificat 3 persoane care au ales să se urce la volanul maşinii, chiar dacă nu erau posesori ai unui permis de conducere.
 
Acţiunile de acest gen sunt menite să diminueze riscurile de producere a unor accidente auto prin nerespectarea regulilor de circulaţie sau pe fondul consumului de alcool sau alte substanţe, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale în vigoare în contextul riscului răspândirii infecţiei cu virusul Covid-19. 
 
Exemple:
 
În noaptea de 13/14 iunie  a.c., poliţiştii rutieri din cadrul  Biroul Drumuri Naţionale şi Europene au oprit pentru control un auto care se deplasa pe raza comunei Târgşoru Vechi, din direcţia Ariceştii Rahtivani către DJ129.Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Tot ieri, un alt dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului a fost deschis unui bărbat care a condus un autovehicul pe strada Poştei din Ploieşti, fiind implicat într-un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 1,66 mg /l alcool pur în aerul expirat.
 
    Duminică, în jurul orei 10.20, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Breaza  au oprit pentru control un autoturism, care se deplasa pe strada Republicii din aceeaşi localitate. Din verificările efectuate a reieşit faptul că bărbatul care se afla la volan nu este posesor al permisului de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.
 
 
Pentru  siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la trafic, vă recomandăm:
 
Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau alte substanţe!
Respectaţi regimul legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, pot cauza evenimente rutiere cu consecinţe grave!
Respectaţi indicaţiile poliţiştilor!
Circulaţi cu prudenţă şi efectuaţi manevre de schimbare a direcţiei de mers, de întoarcere sau depăşire doar după ce v-aţi asigurat temeinic!
 
Totodată, respectaţi normele necesare pentru limitarea răspândirii infecţiei cu virusul Covid 19!
 
Foto cu caracter ilustrativ