EXCLUSIV.  Viceprimarul comunei Lapoş, Barbu Viorel este incompatibil. A pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritatea
Potrivit unei surse din comună Lapoş, joi (11 iunie 2020) viceprimarul din localitate a fost declarat incompatibil de Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Barbu Viorel a fost în cercetare de Agenţia Naţională de Integritate, conform site-ului instituţiei (https://www.integritate.eu/Comunicate.aspx?PID=20&NewsID=2793), sursa noastră ne-a spus” iniţial a atacat în instanţă raportul A N I”.
Raportul ANI (vezi captura foto).
Declarat incompatibil de ICCJ România.
Urmărind dosarul său cu numărul 13/42/2019, am aflat că sursa noastră a avut dreptate.
Cităm din pronunţarea sentinţei:
” Complet de judecată: Completul nr.4-NCPC
Numărul documentului de soluţionare: -
Data documentului de soluţionare: 29.05.2020
Tipul documentului de soluţionare: Încheiere - Amânare iniţială a pronunţării
Soluţie: Amână pronunţarea
Detalii soluţie: Amână pronunţarea la data de 11.06.2020.
11.06.2020 9:00
Complet de judecată: C4-AP
Numărul documentului de soluţionare: 2482/2020
Data documentului de soluţionare: 11.06.2020
Tipul documentului de soluţionare: Hotărâre
Soluţie: Respingere recurs - Nefondat
Detalii soluţie: Respinge recursul declarat de recurentul- reclamant BARBU VIOREL împotriva Sentinţei nr. 156 din 25 septembrie 2019, a Curţii de Apel Ploieşti – Secţia de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 11 iunie 2020.
 
Concediu după aflarea veştii.
Deşi suntem în situaţie de alertă si in comuna Lapos, ca in restul tarii, sunt multe de facut, viceprimarul localitatii a plecat in concediu.
Barbu Viorel, impotriva  proiectelor locale.
Surse din comuna ne-au spus ca viceprimarul era impotriva tuturor proiectelor locale, nu colabora deloc cu primarul Dumitru Constantin Ţîrlea, mai mult...  Barbu Viorel a depus reclamatii la Politie, Curtea de Conturi, impotriva primarului si  localnicilor care nu-l” acreditau”, etc.
 
Ultimul proiect respins de Barbu Viorel, a fost hotărârea care prevedea aprobarea indicatorilor tehnico-economici la podeţul din Gârla Rece - Lapoş. 
Proiect supus la vot de catre primarul comunei, la inceputul saptamanii.